Quantcast

Γνώμες

Νοιαζόμαστε άραγε για το νερό στην Πόλη;

Αυτές οι συνεχείς βλάβες στον αγωγό ύδρευσης στην πόλη είναι κάτι που ταλαιπωρεί τους δημότες και προκαλεί περιβαλλοντική ζημιά γιατί χάνονται τεράστιες ποσότητες νερού, ενός πολύτιμου και σε έλλειψη πόρου για τον οποίο η Ζάκυνθος συνολικά πληρώνει αδρά…

Φυσικά και οι πολιτικές ευθύνες είναι δεδομένες και κατανέμονται από σήμερα μέχρι το παρελθόν δύο δεκαετιών, αφού οι δημοτικές αρχές γνώριζαν αλλά σκέπαζαν το πρόβλημα “κάτω από το χαλί”.

Θα ήταν μία χρυσή ευκαιρία να αλλαχθούν τα δίκτυα την εποχή που κατασκευαζόταν το αποχετευτικό στην πόλη, αλλά ως συνήθως ο προγραμματισμός είναι είδος εν ανεπαρκεία στο νησί μας και εν γένει στη χώρα μας.

Το ράβε ξήλωνε λοιπόν είναι η αγαπημένη μας ενασχόληση…

Τις τελευταίες εβδομάδες οι σπασμένοι αγωγοί του νερού σε αρκετά σημεία της πόλης ήταν συχνό φαινόμενο και είναι αδήριτη ανάγκη η κατασκευή νέου δικτύου από τη μία άκρη ως την άλλη. Το δίκτυο υδροδότησης θέλει νέους αγωγούς κι όχι μπαλώματα, γιατί σπάνε τα σημεία το ένα μετά το άλλο όταν το νερό έλθει με πίεση.

Λέμε λοιπόν ότι ο σχεδιασμός που δεν έγινε τότε είχαν γίνει εκσκαφές παντού, ή τότε που ασφαλτοστρώναμε κεντρικούς δρόμους, ας ξεκινήσουμε έστω και τώρα. 

Γιατί μπορεί σε κάθε προϋπολογισμό να βλέπουμε πιστώσεις για την ύδρευση, αλλά στο τέλος κάθε χρόνου δεν έχουμε απορρόφηση των χρημάτων και την επόμενη χρονιά έχουμε ξανά τα ίδια και τα ίδια….

Αγγελική Ξενόφου

  • ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΟΛΟΙ…όσοι πέρασαν από το Δήμο από το 1980 με΄χρι σήμερα. Μόνη τους έννοια ο πλουτισμός, οι μικροεξυπηρετήσεις ημετέρων και να ονοματίζουν πλατείες, δρόμους, αίθουσες με τα δικά τους ή ονόματα συγγενών τους. Κανένα πρόβλημα δεν έλυσαν ουσιαστικά και όσοι έκανα τάχαμου έργα τα έκαναν πρόχειρα με διασπάθιση χ΄ρήματος, ολοκλήρωσαν ένα μικρό κομμάτι αντί όλο το έργο αλλα ΥΠΟΓΡΑΨΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ παράνομα με δικούς τους ανθρώπους τα έργα. Όλα καλ΄΄α γενναμένα με το ένα τρίτο του έργου αλλά με τα λεφτά τρείς φορές πα΄νω από το συνολικό έργο! (ε ρε μάσες)
    Πολιτικοί μικρού αναστήματος, λαμόγια εξαρτώμενα από το χρήμα και τις πιέσεις…
    Μακάρι να αλλάξει κάτι..αλλά πω΄ς..δείτε …αυτοί που κυβέρνησαν και τα έκαναν σκατά έρχονται δριμύτεροι να κυβερνήσουν πάλι…εμπρός για νέο φαγοπότι και έργα μηδέν ή κουτσουρεμένα αναδρασμένα– βλέπε συνδυασμό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *