Ζάκυνθος

Νίκος Θεοδόσης: “Κακώς εξαιρέθηκαν οι Πρόεδροι των κοινοτήτων αλλά ο Φορέας είναι μονόδρομος”

Την αντίδραση του στο γεγονός ότι ο εκπρόσωπος της κοινότητας Βολιμών βρέθηκε εκτός του διοικητικού συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης για το Ναυάγιο στο Νομοσχέδιο που βρίσκεται υπό διαβούλευση, εκφράζει μιλώντας στο ραδιόφωνο του Ερμή ο Πρόεδρος της κοινότητας Νίκος Θεοδόσης, πλην όμως συνεχίζει να θεωρεί το εγχείρημα του Υπουργείου Τουρισμού ως μονόδρομο για την προστασία και ανάδειξη της περιοχής, που συγκεντρώνει παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Ο κ. Θεοδόσης επανέλαβε πως η αδυναμία συνεννόησης, η αδράνεια και οι αντιπαραθέσεις μας έφεραν στο σημερινό αδιέξοδο με αποτέλεσμα η Κυβέρνηση να αναλάβει τελικά πρωτοβουλία βάζοντας στην άκρη τους τοπικούς φορείς που δεν μπόρεσαν να πάρουν αποφάσεις..

«Από το 2019 οπότε και ανέλαβα τη θέση του Προέδρου της κοινότητας Βολιμών το μέλημα του συμβουλίου της τοπικής κοινότητας ήταν πως η περιοχή του Ναυαγίου θα είναι ασφαλής και προσβάσιμη για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Πρόκειται για έναν προορισμό τόσο δημοφιλή όσο και η Ακρόπολη και αυτό είναι κάτι που το αναγνωρίζει και το ίδιο το Υπουργείο Τουρισμού» σημείωσε αρχικά ο κ. Θεοδόσης επαναλαμβάνοντας για ακόμη μια φορά πως οι προτάσεις που από την πρώτη στιγμή έκανε το συμβούλιο της κοινότητας για τη διάνοιξη δρόμου διαφυγής και διαπλάτυνση του υφιστάμενου δρόμου δεν υιοθετήθηκαν από το Δήμο Ζακύνθου.

«Δε θέλω να κάνω εικασίες για ποιο λόγο η κοινότητα Βολιμών που αρχικά ήταν στο διοικητικό συμβούλιο τελικά εξαιρέθηκε και αυτό που θέλω να πω στο σημείο που βρισκόμαστε είναι «ας γίνει επιτέλους κάτι» για να ξεφύγουμε από τα παράλογα που συμβαίνουν. Ελπίζουμε να ξεκινήσει κάτι, μια που η σημερινή εικόνα δεν τιμά τη Ζάκυνθο» τόνισε ο Πρόεδρος της κοινότητας , συμπληρώνοντας πως το τελευταίο που φαντάζεται κανείς μιλώντας για την αξιοποίηση της περιοχής είναι πως το συγκεκριμένο αξιοθέατο είναι ή δεν είναι ανοιχτό επειδή έτσι το αποφάσισε ο Πρόεδρος της μιας ή της άλλης κοινότητας.

«Το Ναυάγιο είναι εντός των ορίων της κοινότητας Βολιμών και αυτό είναι κάτι που δε διαπραγματεύομαι, πλην όμως πρέπει να πω ότι η στάση του Δήμου να μην εφαρμόζει αποφάσεις που έχουν ληφθεί μας έφερε στην σημερινή κατάσταση. Η ύπαρξη ενός φύλακα στη διασταύρωση αλλά και ενός άλλου  στο πλάτωμα, εξασφαλίζει πως οι επισκέπτες μας μπορούν τουλάχιστον να βγάλουν μια φωτογραφία από το Ναυάγιο» σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως το κλείσιμο του δρόμου, η απομάκρυνση πινακίδων και η πρόσβαση των επισκεπτών μέσα από τους… θάμνους  είναι απαράδεκτες καταστάσεις που πρέπει να σταματήσουν.

«Πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε να αναρωτιόμαστε αν το Ναυάγιο πουλήθηκε στον Εμίρη, ανήκει στην Εκκλησία ή τι εκμεταλλεύονται κάποιοι της περιοχής. Με το Φορέα Διαχείρισης δίνεται το στίγμα ότι κάτι πάει να γίνει» σημειώνει.

Ακολουθήστε το Ermisnews.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από τη Ζάκυνθο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Ένα σχόλιο

  1. Αν και θιγόμενος (ως κοινότητα) ωραία μιλάει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *