Ένας μόνιμος πνευμονολόγος – εντατικολόγος τοποθετήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο δυναμικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου μας και όπως εξήγησε μιλώντας στον –Ε- ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γ. Ραγκούσης ο διορισμός πραγματοποιήθηκε με διαδικασίες fast – track μετά την τελευταία τροπολογία που ψήφισε η Βουλή για την ενίσχυση των ΜΕΘ σε όλη τη Χώρα.
Κινητοποίηση σήμερα στο Νοσοκομείο
Ημέρα δράσης για την υγεία ήταν η σημερινή και οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία προχώρησαν σε κινητοποιήσεις και άλλες δράσεις.
Σήμερα νωρίς το πρωί, οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο έκαναν συμβολική κινητοποίηση έξω από το κτήριο και στην ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα αναφέρουν μεταξύ άλλων:
«Επειδή όλοι κρινόμαστε για τις πράξεις και τις απόψεις μας , οφείλουμε να θυμίσουμε ότι από την αρχή της πανδημίας εμείς δεν σταματήσαμε να ζητάμε:
· Την χρήση μάσκας ακόμα από το φετινό Μάρτη και όταν από τους υπευθύνους του υπουργείου χαρακτηρίζονταν μέχρι και επικίνδυνη . Εφαρμόστηκε τελικά καθολικά έξη μήνες αργότερα.
· Τον έλεγχο των εισαγόμενων τουριστών, που από 15 Ιουλη κατέκλυσαν το νησί και τη χώρα, με δύο testδιαφοράς 10 ημερών πριν την πτήση. Εισπράξαμε την κατάργηση του test ακόμα και για τις 72 ώρες πριν, ακόμα και για τις πιο επικίνδυνες χώρες προέλευσης
· Την αναπλήρωση όλων των συνταξιοδοτημένων αλλά και αποχωρησάντων γιατρών μέσα από προκηρύξεις των θέσεων τους μαζί με γενναία αναβάθμιση των μισθών μας , όπως και το ΣΤΕ είχε αποφασίσει . Εισπράξαμε σιγή , συνέχιση της αμοιβής μας με 4,5 Ε την ώρα και στις περισσότερες περιφέρειες περίπου την κατάργηση αποπληρωμής άρα και διενέργειας των επιπλέον εφημεριών.
· Την πλήρη στελέχωση τουλάχιστον τόσο της μονάδας covid όσο και της σημαντικότατης για τη Ζάκυνθο ΜΕΘ με γιατρούς και νοσηλευτές , χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την λειτουργία της κυρίως με προσωπικό από άλλες επίσης υποστελεχωμένες κλινικές. Εισπράξαμε την μερική αναστολή λειτουργίας των χειρουργείων και των τακτικών ιατρείων με αναπάντητο το ερώτημα «άραγε στην καραντίνα οι ασθενείς με έκτος covid παθήσεις σταματούν να χρειάζονται φροντίδα; και για τα τακτικά χειρουργεία αντέχουν οι πολίτες να απευθύνονται στον έκτος Ζακύνθου ιδιωτικό τομέα;»
Χθές ο υπουργός παραδέχτηκε το μεγάλο εκτός covid έργο που καταγράφηκε στο ΕΣΥ τους τελευταίους μήνες χωρίς να σχολιάσει καν τι θα απογίνουν σήμερα αυτοί οι ασθενείς. Αντί να κινητοποιήσουν τις εφεδρείες από την οικονομική συμβολή της Ευρώπης αλλά και του τραπεζικού μας συστήματος προκειμένου να εμπλουτίσουν το σύστημα με χώρους , εξοπλισμό και γενναίες προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού που θα αμείβεται στο μέσο όρο της Ευρώπης, επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν : α) εσωτερικές εφεδρείες του ήδη αποδεκατισμένου ΕΣΥ χρησιμοποιώντας χώρους και υπάρχοντες γιατρούς άλλων ειδικοτήτων και υπηρεσιών που φρόντισαν να τους ελαφρύνουν από εργασία με την περιστολή λειτουργίας των τμημάτων τους έκτος covid . β) «υποθετική» δυνατότητα να «βοηθήσουν» γιατροί του ιδιωτικού τομέα, όταν αυτός όχι μόνο έλαμψε με την απουσίας του σε όλη την πανδημία αλλά και καθόλου εγγύηση δεν μπορεί να αποτελεί ο αποσπασματικός, διοικητικά προβληματικός και με σαφείς διακρίσεις ως προς τις αμοιβές , χαρακτήρας αυτών των υπηρεσιών που καθόλου σίγουρο δεν είναι ότι θα βρουν ενδιαφερόμενους γιατρούς ειδικά εν μέσω της πανδημίας.