Κόσμος

Νέο μήνυμα Ζελένσκι: Εξασφαλίσαμε ανθρωπιστικούς διαδρόμους – Όσοι μπορούν να πολεμούν να μείνουν

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε νέο μήνυμά του στον ουκρανικό λαό επιβεβαίωσε την ύπαρξη ανθρωπιστικών διαδρόμων για τους αμάχους, ενώ για μία ακόμα φορά ζήτησε από τη Δύση να εμπλακεί πιο ενεργά στον πόλεμο της Ουκρανίας επιβάλλοντας απαγόρευση πτήσεων πάνω από τη χώρα.

Ακόμα φάνηκε αισιόδοξος ότι οι πρόσφυγες θα μπορούν να επιστρέψουν σύντομα στη χώρα: «Είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα μπορέσουμε να πούμε στους ανθρώπους μας να γυρίσουν πίσω, δήλωσε σε νέο τηλεοπτικό μήνυμά του ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Γυρίστε πίσω από την Πολωνία, την Ρουμανία, την Σλοβακία και τις άλλες χώρες. Γυρίστε πίσω γιατί δεν υπάρχει πια απειλή» είπε ο Ζελένσκι.

Στο μήνυμά του ο κ. Ζελένσκι δήλωσε: «Καταφέραμε να πετύχουμε μια συμφωνία για την παροχή βοήθειας στις πόλεις της Ουκρανίας που βρίσκονται σε δεινή κατάσταση, τη Μαριούπολη και τη Βολνοβάχα, για τη διάσωση παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων. Να παρέχουμε φάρμακα και τρόφιμα σε όσους μένουν εκεί σε αυτά τα μέρη.

Όσοι άνθρωποι επιθυμούν να φύγουν από αυτά τα μέρη, θα πρέπει να μπορούν να το κάνουν τώρα χρησιμοποιώντας τον ανθρωπιστικό διάδρομο, αλλά όσοι μπορούν να συνεχίσουν να πολεμούν να μείνουν.

Κάνουμε ό,τι μπορούμε από την πλευρά μας για να διασφαλίσουμε ότι αυτή η συμφωνία θα λειτουργήσει, όσον αφορά τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους και θα δούμε αν μπορούμε να προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο σχετικά με τις διαπραγματεύσεις μας με τη Ρωσία».

Πηγή: skai.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *