Κοινωνία

Νέα παιδική χαρά στο Μαχαιράδο

Πραγματικότητα θα είναι σε λίγες ημέρες η λειτουργία μιας νέας Παιδικής Χαράς στο Μαχαιράδο και στην ευχάριστη αυτή εξέλιξη  αναφέρθηκε  μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Αρτεμισίων Χρ. Πάστρας μιλώντας στο ραδιόφωνο του Ερμή.

Ο κ. Πάστρας αναφέρθηκε ακόμη σε μια σειρά από έργα που σχεδιάζονται και αφορούν την περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Αρτεμισίων, όπως είναι τα νέα σφαγεία, η  επαναλειτουργία του εδαφολογικού εργαστηρίου, η κατασκευή αθλητικού κέντρου στο Φιολίτι  αλλά και η δημιουργία ενός δημοτικού καταφυγίου – κτηνιατρείου, το οποίο όπως είπε αποτελεί υποχρέωση που θα πρέπει να αναλάβει ο Δήμος.

Ο Αντιδήμαρχος Αρτεμισίων για σφαγεία, εδαφολογικό αλλά και αθλητικές εγκαταστάσεις στο Φιολίτι

Η κατασκευή της Παιδικής Χαράς είναι μια από τις 3 που θα γίνουν στη Δημοτική Ενότητα Αρτιεμισίων, καθώς άλλες δύο κατασκευάζονται στο Φιολίτι και τα Λαγκαδάκια. Θυμίζουμε πως συνολικά στο σχεδιασμό του Δήμου έχουν συμπεριληφθεί μέσα από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ , συνολικά 8 Παιδικές Χαρές στις Λαϊκές Κατοικίες, στο Βασιλικό, στις Βολίμες, στο Μαχαιράδο, στο Αργάσι, στα Λαγκαδάκια, στο Φιολίτι και το Βανάτο, ενώ ήδη ολοκληρώθηκε μια νέα Παιδική Χαρά στο Κερί.

Σε ότι αφορά το έργο των νέων δημοτικών σφαγείων, ο κ. Πάστρας σημείωσε πως τις επόμενες ημέρες αναμένεται η απόφαση του Δασαρχείου που θα επιτρέψει την αξιοποίηση του οικοπέδου που βρίσκεται στο Κοιλιωμένο και ανήκει στο Δήμο. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, σε πρόσφατη επικοινωνία που είχε με τον Διευθυντή Δασών ενημερώθηκε για μια ομαλή έκβαση της υπόθεσης που θα ανοίξει το δρόμο για την εκπόνηση μελέτης και την αναζήτηση χρηματοδότησης.

Για το οικόπεδο του Δήμου στο Φιολίτι σημείωσε πως έχουν ετοιμαστεί τρεις διαφορετικές μελέτες για γήπεδο ποδοσφαίρου, γήπεδο μπάσκετ και κολυμβητήριο και στόχος του Δήμου είναι να αξιοποιήσει τις χρηματοδοτικές δυνατότητες του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης.

«Το σημείο είναι ιδανικό γιατί βρίσκεται στο κέντρο του νησιού και είναι σημαντικό να έχουν όλοι πρόσβαση» ανέφερε ο Αντιδήμαρχος.

Σχεδιασμός για δημοτικό καταφύγιο- κτηνιατρείο για τα αδέσποτα

Για το εδαφολογικό εργαστήρι στα Λαγκαδάκια, σημείωσε πως γίνονται μικρά αλλά σημαντικά βήματα για την λειτουργία του και το πρώτο βήμα είναι η προσπάθεια να στελεχωθεί με προσωπικό.

Τέλος, σε ότι αφορά το σοβαρό πρόβλημα με τα αδέσποτα, ο Αντιδήμαρχος Αρτεμισίων αναφέρθηκε στο σχεδιασμό ενός δημοτικού καταφυγίου – κτηνιατρείου το οποίο θα αναλαμβάνει την στείρωση και την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων. Το πρόβλημα είναι μεγάλο και σοβαρό για τη Ζάκυνθο, ενώ ο κ. Πάστρας αναγνώρισε την πολύ σημαντική δουλειά που κάνουν οι εθελοντικές ομάδες.

«Δυστυχώς τα τρία υπάρχοντα καταφύγια που λειτουργούν στη Ζάκυνθο δεν μπορούν να αδειοδοτηθούν, ενώ πλέον υπάρχει πρόβλημα και με τις βεβαιώσεις υγείας που πρέπει να υπάρχουν για τα ζώα  που μεταφέρονται για υιοθεσία εκτός Ζακύνθου» σημείωσε ο κ. Πάστρας αναγνωρίζοντας πως ο Δήμος υποχρεούται να δώσει λύση στο πρόβλημα των αδέσποτων.

Ακολουθήστε το Ermisnews.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από τη Ζάκυνθο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *