Κοινωνία

Νέα αναβολή στη δίκη για το Δαμίρειο

Συνεδρίασε χθες Διοικητικό Πρωτοδικείο Πύργου και μια από τις υποθέσεις που επρόκειτο να εξετάσει ήταν και αυτή για το Κληροδότημα Δαμίρη. Τελικά όμως η υπόθεση αναβλήθηκε για τον Μάη, μετά από αίτημα του δικηγόρου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων που ζήτησε την αναβολή για να μελετήσει το φάκελο της υπόθεσης.

Θυμίζουμε πως κατά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων αλλά και της Κτηματικής Ομάδας του Νομού Ζακύνθου έχει προσφύγει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ζακύνθου για το παραχωρητηριο που εξέδωσαν ερήμην του Συλλόγου  και κατά παράβαση της διαθήκης.

Όπως αναφέρθηκε και στη χθεσινό φύλλο του Ερμή, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος θεωρώντας πως αποτελεί συνδικαιούχο του κληροδοτήματος Δαμίρη μαζί με τους υπόλοιπους συλλόγους οι οποίοι υφίσταντο κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της Διαθήκης, διαπιστώνοντας πως  κατά την συνεδρίαση της Κτηματικής Ομάδας του Δημοσίου το 1998 το ακίνητο  αποδόθηκε αποκλειστικά στο Δικηγορικό και τον Ιατρικό Σύλλογο της Ζακύνθου ξεκίνησε μια σειρά από ενέργειες. Αρχικά υπέβαλε αίτηση θεραπείας κατά της απόφασης παραχώρησης και ακολούθως προσέφυγε στα Διοικητικά Δικαστήρια.

Η υπόθεση εκκρεμεί για πάνω από 10 χρόνια και όπως φαίνεται ο δρόμος για να ξεκαθαρίσει το τοπίο είναι μακρύς.

Μ.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *