Ζάκυνθος

Ν. Τσίπηρας στο Δήμαρχο: Είχα αναλάβει την εξυγίανση της ΣΑΖ, χωρίς επιτυχία

Απαντήσεις στην αιχμηρή ανακοίνωση του Δημάρχου Νικήτα Αρετάκη έδωσε μιλώντας στον Ερμή ο Πρόεδρος του Δικτύου Νίκος Τσίπηρας, κάνοντας μεταξύ άλλων γνωστές τις εκκρεμότητες που συνεχίζουν να υπάρχουν με την ΣΑΖ Α.Ε, την λειτουργία της οποίας επικαλείται ο Δήμαρχος στην ανακοίνωσή του.

Η προηγούμενη Αναπτυξιακή Εταιρεία της Αυτοδιοίκησης ακόμη δεν έχει εκκαθαριστεί και ο κ. Τσίπηρας σημείωσε πως αυτή είναι μια διαδικασία που θα πρέπει να γίνει από την παρούσα δημοτική αρχή, με την σύγκληση των μετόχων της Εταιρείας, μια που ο Δήμος είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος.

Μιλώντας στον Ερμή, κ. Τσίπηρας σημείωσε πως η ανακοίνωση του Δημάρχου στερείται οποιασδήποτε πραγματικής βάσης και τεχνηέντως αποκρύπτει το γεγονός ότι το Δίκτυο κατάφερε να  εγκρίνει έργα 1,5 εκατομμυρίου για το Δήμο Ζακύνθου.

Σχολίασε δε πως ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Νικήτας Σπίνος, ο οποίος αναπλήρωσε τον κ. Αρετάκη στη Γενική Συνέλευση του Δικτύου, αναγνώρισε τις ενέργειες και τις δραστηριότητες της εταιρείας, εγκρίνοντας τον απολογισμό και τα οικονομικά πεπραγμένα της απελθούσας διοίκησης.

«Ο Δήμος εκπροσωπήθηκε στη Γενική Συνέλευση από πρόσωπα που ανέδειξε το Δημοτικό Συμβούλιο, ένα αιρετό δημοκρατικό όργανο» σημείωσε ακόμη ο Πρόεδρος του Δικτύου, σημειώνοντας πως οι ρυθμίσεις του Κλεισθένη που έφεραν αυτόν τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι οι ίδιες που  οδήγησαν τον κ. Αρετάκη στη θέση του Δημάρχου και αυτό είναι ένα ζήτημα που αφορά το Δήμο και όχι το Δίκτυο.

Ο κ. Τσίπηρας σημείωσε ακόμη πως στόχος του Δημάρχου είναι να διατηρεί το αφήγημα του και να καταγγέλλει συνεχώς πως κάποιοι άλλοι φταίνε για τις δικές του αδυναμίες και τον κάλεσε να σταματήσει τον καταγγελτικό λόγο και να γίνει παραγωγικός για το νησί.

Για την νομιμότητα της εκπροσώπησης του Δήμου με τρεις δημοτικούς συμβούλους, απάντησε πως όλοι οι φορείς αποφασίζουν για τους εκπροσώπους τους και οι κανονισμοί είναι αυτοί που περιγράφονται στον Αστικό Κώδικα για την λειτουργία νομικών προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα.

Ο ίδιος ανέφερε ακόμη πως στη Γενική Συνέλευση εκπροσωπούνται οι φορείς ανάλογα με τα μερίδια που έχουν και πως η μέχρι τώρα συνεργασία όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου χαρακτηριζόταν από συναίνεση και κοινούς στόχους, πέρα από πολιτικές ή κομματικές σκοπιμότητες.

Τέλος για την ΣΑΖ σημείωσε πως ο ίδιος ανέλαβε την Προεδρία σε μια περίοδο που είχε ολοκληρώσει την λειτουργία της, είχε ήδη δημιουργήσει υποχρεώσεις απέναντι σε τρίτους και εργαζόμενους και ο ίδιος δεν διαχειρίστηκε χρήματα, ούτε προσέλαβε προσωπικό.

«Είχα αναλάβει την ευθύνη της εξυγίανσης της εταιρείας και μια προσπάθεια μετεξέλιξης των  δύο αναπτυξιακών εταιρειών σε Βόρειο και Νότιο Ιόνιο, χωρίς όμως επιτυχία. Αυτό το κεφάλαιο θα πρέπει να κλείσει για το Δήμο και την ΠΙΝ και προσωπικά έχω ενημερώσει το Δήμαρχο για όλα» ανέφερε, καταγγέλλοντας πως πλέον ο ίδιος δεν έχει καν πρόσβαση στα αρχεία της ΣΑΖ  που υπήρχαν στο δημοτικό κατάστημα Μαχαιράδου καθώς με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής ο χώρος «παραβιάστηκε» και υλικό και υπολογιστές απομακρύνθηκαν.

Ακολουθήστε το Ermisnews.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από τη Ζάκυνθο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *