Ζάκυνθος

Ν. Σπίνος: Θα βοηθήσουμε την ΚΟΜΥ όσο μπορούμε – Ακόμη 1.000 rapid test ο Δήμος

Με έγγραφο στο Υπουργείο Παιδείας ο Δήμος Ζακύνθου ζήτησε την ολιγοήμερη αναστολή της λειτουργίας των σχολείων σύμφωνα με όσα δήλωσε στον Ερμή ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Νικήτας Σπίνος στον απόηχο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για το συγκεκριμένο  θέμα ωστόσο μέχρι και χθες Πέμπτη το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει απαντήσει στο αίτημα αυτό.

Ο κ. Σπίνος αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει από το Δήμο Ζακύνθου όλο το προηγούμενο διάστημα , τόσο για το ζήτημα των σχολείων όσο και για την συνδρομή στους ελέγχους που γίνονται από την ΚΟΜΥ κάνοντας γνωστό πως ο Δήμος προχώρησε σε νέα προμήθεια 1.000 rapid test για τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων στον τοπικό πληθυσμό.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε την περασμένη Τετάρτη και την Πέμπτη, σε συνεργασία με το Βουλευτή και τον Αντιπεριφερειάρχη εστάλη το αίτημα για αναστολή της λειτουργίας των σχολείων στην Πολιτική Προστασία. Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας μας ζήτησε να απευθυνθούμε και στην Υπουργείο Παιδείας όπως και έγινε, χωρίς όμως να υπάρχει απάντηση. Ακολούθησε την Κυριακή η απόφαση της Περιφέρειας μετά από συνεννόηση και με το Δήμο και την Τετάρτη οι μαθητές επέστρεψαν στα σχολεία τους» ανέφερε ο Αντιδήμαρχος διευκρινίζοντας πως το νομικό πλαίσιο στο οποίο ο Δήμος είναι συγκεκριμένο και πως το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια σχετική ύφεση των κρουσμάτων.

«Οι αποφάσεις που βγάζει ο Δήμος πρέπει να έχουν σαφήνεια και να στηρίζονται στην νομιμότητα. Η ουσία είναι πως μετά τα συνεχόμενα κρούσματα, το τελευταίο διάστημα σε ότι αφορά τους μαθητές τα πράγματα πάνε πολύ καλύτερα» ανέφερε ο Αντιδήμαρχος.

Απαντήσεις έδωσε ο Αντιδήμαρχος και για το θέμα της θέρμανσης στα σχολεία, κάνοντας γνωστό πως το χρόνιο πρόβλημα που υπήρχε μέχρι πρόσφατα στο 1ο Γυμνάσιο και στο 2ο  και 3ο Γυμνάσιο ξεπεράστηκε.

«Τα προβλήματα με τη θέρμανση ξεπεράστηκαν και όπου υπάρχουν εκκρεμότητες προσπαθούμε να τις  λύσουμε όσο μπορούμε πιο άμεσα, Σε ότι αφορά το πετρέλαιο η προμήθεια , όπως έχουμε ξαναπεί,  είναι στην ευθύνη των σχολείων και για αυτό επιχορηγούνται από το Κράτος.  Όμως αν για οποιαδήποτε λόγο τα σχολεία δεν έχουν χρήματα για πετρέλαιο, είτε επειδή δεν υπάρχουν χρήματα από τα κυλικεία, είτε επειδή δαπανώνται για άλλες εργασίες ή επισκευές, ο Δήμος συνδράμει και ποτέ δεν θα αρνηθεί. Δεν υπάρχει περίπτωση τα παιδιά να κάνουν μάθημα χωρίς θέρμανση»  σημείωσε ο Αντιδήμαρχος υπογραμμίζοντας πως κάθε πρόβλημα αντιμετωπίζεται όσο το δυνατόν πιο άμεσα.

Τέλος για την συνδρομή που μπορεί να προσφέρει ο Δήμος στην κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους ο κ. Σπίνος ανέφερε πως γίνεται προμήθεια rapid test όποτε χρειάζεται για τις ανάγκες των ελέγχων, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να υπάρχει συνδρομή και  με προσωπικό..

«Η ΚΟΜΥ έχει ενεργοποιηθεί ακόμη περισσότερο με συστηματικότερους ελέγχους, όπου μπορούμε θα συνδράμουμε και θα προσπαθήσουμε να επαναλάβουμε τα τεστ και από την πλευρά μας στους δημοτικούς μας υπαλλήλους» δήλωσε.

Ακολουθήστε το Ermisnews.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από τη Ζάκυνθο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *