Κοινωνία

Ν. Ποταμίτης: Ο έλεγχος να γίνεται πριν μπουν οι τουρίστες στο αεροπλάνο

Ο πρόεδρος της ΕΝΙΖ Ν. Ποταμίτης για τα μέτρα που αφορούν τον κορονοϊό

Οι γιατροί του Νοσοκομείου Ζακύνθου έχουν καταθέσει τις δικές τους προτάσεις για την προστασία του πληθυσμού από τους αλλοδαπούς τουρίστες που έρχονται εδώ για διακοπές, έχοντας μολυνθεί από κορονοϊό και ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Νίκος Ποταμίτης μίλησε στον –Ε- για την ανάγκη διενέργειας διπλών ελέγχων.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά, θα πρέπει να υπάρχουν μέτρα τα οποία θα ισχύουν για όλους και δεν θα εφαρμόζονται κατά το δοκούν για τα μέσα μαζικής μεταφοράς στη χώρα μας και για τα μέσα μαζικής μεταφοράς στο εξωτερικό και αυτό αφορά τις πτήσεις τσάρτερ.

«Δεν γίνεται οι τουρίστες να έρχονται με αεροπλάνα ο ένας δίπλα στον άλλον και να ταξιδεύουν για 4 ώρες και μετά να διασπείρονται στη κοινωνία με δειγματοληπτικό έλεγχο. Οι πιθανότητες να βρεθεί το άτομο με τον ιό είναι μία στις 100.

Αδιανόητο να ισχύουν άλλα μέτρα στα λεωφορεία του ΚΤΕΛ και άλλα στα αεροπλάνα, δήλωσε ο κ. Ποταμίτης

Εμείς σαν γιατροί έχουμε προτείνει το εξής: τα μέτρα που εφαρμόζονται για τους ντόπιους και ισχύουν στο ΚΤΕΛ, να εφαρμοστούν και για τους ξένους και ειδικά τον τρόπο μεταφοράς από την πατρίδα τους και ειδικότερα τη θέση τους μέσα στα αεροπλάνα. Επίσης πρέπει να γίνεται έλεγχος 2 φορές με διαφορά 10 ημερών ο ένας από τον άλλον. Αυτό πρέπει να γίνεται πριν μπουν στο αεροπλάνο. Ο επόμενος έλεγχος μπορεί να γίνεται δειγματοληπτικά στην δική μας πατρίδα την ώρα που θα φτάσουν εδώ.

Ωστόσο εμείς θεωρούμε πως ούτε αυτό δεν φθάνει και θα πρέπει να γίνεται πλήρης έλεγχος και εδώ, την ώρα που θα φτάνουν στο αεροδρόμιο. Αυτός ο έλεγχος μπορεί να γίνεται και με αντισώματα που δείχνουν καλύτερη εικόνα. Στο 99% αυτά τα άτομα δεν θα είχαν κορονοϊό και δεν θα μπορούσαν να τον διασπείρουν στην πατρίδα μας» ανέφερε ο κ. Ποταμίτης.

Την εκτίμηση ότι υπάρχει αναντιστοιχία των μέτρων της κυβέρνησης για τους ντόπιους και για τους ξένους, κατέθεσε ο γιατρός και Πρόεδρος της ΕΝΙΖ Νίκος Ποταμίτης ο οποίος είπε ότι δεν είναι δυνατόν να γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος στα άτομα που έρχονται για διασκέδαση και είναι νέοι και ίσως από προορισμούς από πολύ μεγάλο πρόβλημα, δηλαδή με έξαρση της πανδημίας.

«Η χώρα μας και η Ζάκυνθος ειδικότερα έμεινε έξω από το πρόβλημα, είχε ελάχιστα περιστατικά αλλά ρωτάω αν πρέπει να τα αποκτήσουμε τώρα; Πρέπει να δηλαδή να έχουμε περιστατικά και ασθενείς στην κλινική και μεταφορά στη Μονάδα Εντατικής στο Ρίο για να πούμε ότι δεν θέλουμε αυτό το σύστημα μεταφοράς τουριστών; Εμείς λοιπόν λέμε ότι πρέπει να αλλάξει το σύστημα μεταφοράς τουριστών και να γίνει προστατευτικό για τους κατοίκους και τους επισκέπτες» κατέληξε ο κ. Ποταμίτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *