Ζάκυνθος

N. Ποταμίτης: «Είναι αναγκαίο όλοι να εμβολιαστούν αλλά να μην διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλο»

Της Μαριλένας Παπαδάτου

Υποχρεωτικός για όλους τους υγειονομικούς θα είναι ο εμβολιασμός για τον covid και στο γεγονός αυτό αναφέρθηκε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Ερμή ο Πρόεδρος της ΕΝΙΖ Ν. Ποταμίτης, υπογραμμίζοντας πως σαφώς και πρέπει οι πολίτες να εμβολιαστούν αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει με λογική και επιχειρήματα και όχι με καταναγκασμό.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών ανέφερε πως στο Νοσοκομείο μας έχει εμβολιαστεί το 95% των γιατρών και πάνω από το 50% του λοιπού προσωπικού και μεταξύ άλλων τόνισε πως πριν μιλήσουμε για υποχρεωτικά εμβόλια, θα πρέπει να αναρωτηθούμε τι μέτρα έχουν ληφθεί για την ενίσχυση των Νοσοκομείων με προσωπικό, για την αποφυγή του συνωστισμού σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σχολικές τάξεις, αλλά και για το άνοιγμα του τουρισμού που υποστήριξε πως δεν μπορεί να είναι ασφαλές εν καιρώ πανδημίας.

«Δεν καταλαβαίνω αυτή την τεράστια συζήτηση  για την υποχρεωτικότητα σε μια κοινωνία που θυσιάζουμε χιλιάδες ζωές   στον κορωνοϊό για να ανοίξει η οικονομία» ανέφερε ο κ. Ποταμίτης σημειώνοντας πως η κοινωνία μας έχει ήδη «δεχτεί» άλλου είδους υποχρεωτικότητας για  το άνοιγμα του τουρισμού χωρίς μέτρα πέρυσι, τον συνωστισμό των μαθητών στις σχολικές τάξεις, στα μέσα μεταφοράς, στους μεγάλους χώρους εργασίας κ.α.

Ο κ. Ποταμίτης σημείωσε ακόμη πως αναγκαστικά καταλήξαμε στην υποχρεωτικότητα, καθώς είχαν προηγηθεί λάθος μηνύματα προς τους πολίτες σε σχέση με συγκεκριμένα εμβόλια και κατά πόσο ήταν ή δεν ήταν κατάλληλα για γυναίκες ή για κάτω των 60 ετών πολίτες.

«Δεν είναι δυνατόν από την μια να μην απαγορεύεται το ΑΖ για γυναίκες και από την άλλη να λέμε ‘καλό είναι να αποφεύγεται’. Δεν είναι δυνατόν ο πολίτης και όχι ο γιατρός να διαλέγουν το εμβόλιο» τόνισε ο κ. Ποταμίτης, που παρά την κριτική του στους πολιτικούς χειρισμούς σημείωσε πως τα εμβόλια είναι τα όπλα της επιστήμης και πως με τα εμβόλια ξεπεράστηκαν σοβαρότατες ασθένειες που σήμερα δεν τις γνωρίζουμε καν. Σημείωσε δε πως εκτός από τα εμβόλια θα πρέπει να προχωρήσουν και οι θεραπείες, ανεξάρτητα από το κόστος τους.

Τέλος ο Πρόεδρος της ΕΝΙΖ σημείωσε πως το Νοσοκομείο μας δυστυχώς δεν είναι έτοιμο για να αντιμετωπίσει μια κατάσταση πιο σοβαρή από αυτή που αντιμετώπισε το προηγούμενο διάστημα, υπογραμμίζοντας το τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού. Το πρόβλημα αφορά τους ιατρούς κατά κύριο λόγο μια που προς το παρόν το λοιπό προσωπικό καλύπτεται από τους επικουρικούς, των οποίων όμως οι συμβάσεις σταματούν τέλη του Οκτώβρη.

Έχει καλυφθεί το 50% του ιατρικού προσωπικού και το 70% του νοσηλευτικού και λοιπού, που αν δεν υπήρχαν οι επικουρικοί θα είχε πέσει στο 35%, σύμφωνα με τον κ. Ποταμίτη που υπογράμμισε ελλείψεις σε εντατικολόγους, καρδιολόγους, παθολόγους κ.α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *