Ελλάδα

Ν. Γιακουμέλος: Σταθερές προς το παρόν οι κρατήσεις από τη Μ. Βρετανία

Θέση για τα επίκαιρα προβλήματα που αφορούν το νησί μας, αλλά και για τη μέχρι τώρα εικόνα που παρουσιάζει ο τουρισμός πήρε ο Ν. Γιακουμέλος, μέλος του Συλλόγου Ξενοδόχων Αρκαδίων, μιλώντας στον ΕΡΜΗ.

«Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι προς το παρόν δεν έχουμε δεχθεί ακυρώσεις σε σχέση με τον τουρισμό, της Ανατολικής Ευρώπης, ενώ όσον αφορά την βρετανική αγορά, οι κρατήσεις παραμένουν σταθερές. Θετικές είναι επίσης οι προβλέψεις συγκριτικά με τα ποσοστά των ταξιδιωτών που επισκέφτηκαν τον τόπο μας το 2019» ανέφερε για τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Σχετικά με την συνεδρίαση της Επιτροπής Ναυαγίου, της οποίας είναι αναπληρωματικό μέλος, ομόφωνη πάρθηκε η απόφαση για τον έλεγχο της προσβασιμότητας στην περιοχή με γνώμονα την ασφάλεια των επισκεπτών, τόσο στο χώρο της παραλίας, όσο και στο σημείο θέασης. Επιπλέον συζητήθηκε το ζήτημα της διασφάλισης του πλοίου «Παναγιώτης» καθώς και η στελέχωση από εξειδικευμένο προσωπικό διάσωσης στο χώρο, προκειμένου να αποτραπούν ατυχήματα και ιδιαίτερα σε ώρες αιχμής.

«Συζητήσεις έχουν διεξαχθεί με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του νησιού με την άμεση παρέμβαση της κ. Ρ. Κράτσα, για ορισμένα σημαντικά θέματα που έχουν πάρει το δρόμο της νομικής οδού, όπως αυτό της περίφραξης του χώρου» ανέφερε σχετικά. Όσον αφορά το μείζον θέμα της διακοπής της ηλεκτροδότησης στα αντλιοστάσια του δικτύου ύδρευσης από την Volterra, αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν να υπάρχει ένα τεράστιο οικονομικό άνοιγμα σε μια επιχείρηση που έχει το μονοπώλιο στην υδροδότηση.

«Στη νέα δημοτική αρχή και τα στελέχη της δόθηκαν αρκετές ευκαιρίες και στήριξη από τη μεριά της Κυβέρνησης προκειμένου να αποπληρωθεί το υπέρογκο χρέος, ωστόσο οι χειρισμοί απέτυχαν. Παρόλα αυτά οι οφειλέτες που αδικαιολόγητα δεν έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, είναι σαφές ότι θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες.

Είναι ένα μεγάλο ζήτημα που χρήζει άμεσης επίλυσης από τους τοπικούς φορείς, με τη στενή συνεργασία του δημοτικού συμβουλίου και της ΔΕΥΑΖ, καθώς βρισκόμαστε σε απόσταση αναπνοής από την έναρξη της τουριστικής σεζόν» τόνισε ο κ. Γιακουμέλος..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *