Στα θέματα των επόμενων εθνικών εκλογών και στην ετοιμότητας της κυβερνώσας παράταξης αναφέρθηκε μιλώντας στην εφημερίδα ΕΡΜΗΣ ο κ. Νίκος Αβούρης που είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, του οργάνου που χθες (10-6) εξέλεξε ως νέο Γραμματέα τον πρώην υφυπουργό Μεταφορών Κωνσταντίκο Κυρανάκη.
Ο κ. Αβούρης δήλωσε ότι η ΝΔ και ο κομματικός μηχανισμός βρίσκονται σε ετοιμότητα για τις βουλευτικές εκλογές και σημείωσε ότι η σημερινή κυβέρνηση μπορεί να βγει ξανά αυτοδύναμη για μία τρίτη θητεία.
Χθες Τετάρτη 10 Ιουνίου ο κ. Αβούρης ήταν στην πρωτεύουσα για την εκλογή του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής ο οποίος τελικά εξελέγη δια βοής καθώς ο κ. Κυρανάκης ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για το αξίωμα.
Το Συνέδριο
Σε ερώτημα για την διεξαγωγή του Συνεδρίου της ΝΔ που έγινε πρόσφατα ο κ. Αβούρης δήλωσε: «Το 16ο Συνέδριο της ΝΔ ήταν πολύ σημαντικό με μεγάλη συμμετοχή συνέδρων και παρατηρητών. Βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα για το κόμμα μας και για την ατζέντα του 2030 η οποία θα μας οδηγήσει στις επόμενες εκλογές.
Το Συνέδριο έγινε σε κλίμα ομόνοιας κι αυτό μας εγγυάται ότι η ΝΔ προχωράει ενωμένη.
Οι τρεις βασικοί πυλώνες του Συνεδρίου ήταν τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα στον τουρισμό, η τεχνητή νοημοσύνη και η ένταξή της στην καθημερινότητα, καθώς και η σύγχρονη διακυβέρνηση».
Η ακρίβεια
Απαντώντας σε ερώτημα για τα προβλήματα της καθημερινότητας του ελληνικού λαού, ο κ. Νίκος Αβούρης είπε: «Η ακρίβεια είναι ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα της κοινωνίας, ζήτημα που απασχολεί την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό και τα στελέχη του κόμματος. Οι Βουλευτές μεταφέρουν το κλίμα γιατί έρχονται σε επαφή με τους ανθρώπους και ακούνε τί τους λένε. Η ακρίβεια είναι το πιο μεγάλο αγκάθι της διακυβέρνησης της χώρας, όμως είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, είναι πρόβλημα στην Ευρώπη, συμβαίνει γύρω μας και η ΝΔ κάνει όλα τα απαραίτητα για να την κρατήσει σε ένα επίπεδο και να μην ανεβαίνουν εξωφρενικά οι τιμές. Μακάρι να τελειώσουν οι πόλεμοι που γίνονται για μνα μπει ένα τέλος στην ακρίβεια καθώς οι οικογένειες «ματώνουν».
Αναφορικά με το όργανο στο οποίο εξελέγη, ο κ. Αβούρης είπε: «Η Πολιτική Επιτροπή είναι το ανώτατο όργανο της ΝΔ και έχει πολλούς ρόλους. Κατά πρώτον κατευθύνει την πολιτική δράση του κόμματος σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συνεδρίου. Κατά δεύτερον εκλέγει τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής ο οποίος έχει την ευθύνη του κομματικού μηχανισμού και τα οργανωτικά. Κατά τρίτον εγκρίνει τις εισηγήσεις των μελών και δημιουργεί πλάνα ανά νομό.
Η εκπροσώπηση της Ζακύνθου αυτή τη φορά είναι πολύ καλή και ποτέ δεν είχαμε τόσο μεγάλη εκπροσώπηση».
Οι εκλογές
Για την προεκλογική περίοδο ο κ. Αβούρης είπε ότι «υπάρχει το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο και στόχος της ΝΔ παραμένει η αυτοδυναμία, κατεύθυνση προς την οποία πορεύονται μες τον κομματικό μηχανισμό σε ετοιμότητα στη Ζάκυνθο και όλη την Ελλάδα. Με κατακερματισμένη κι εγκλωβισμένη την αντιπολίτευση, η ΝΔ έχει τη δυνατότητα να κερδίσει αυτοδύναμη μία ακόμα θητεία, είναι η μόνη παράταξη η οποία έχει ρεαλιστικό σχέδιο, κάτι που φάνηκε στη διάρκεια της κρίσης».
Τέλος αναφερόμενος στο Βουλευτή Δ. Ακτύπη, ο κ. Αβούρης σημείωσε: « Όλοι οι Βουλευτές της ΝΔ περνάνε χρόνο με τα μέλη και για τον Βουλευτή Ζακύνθου γνωρίζω ότι είναι κοντά στους Ζακυνθινούς πολύ συχνά. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί παλιά ξέραμε ότι οι βουλευτές εμφανίζονται στις γιορτές και στις αργίες στο νησί».