Ζάκυνθος

Ν. Ακτύπης: “Το Ναυάγιο δε θα γίνει Πεντέλη”

Ο τέως Δήμαρχος Ελατίων Ν. Ακτύπης «σηκώνει το γάντι» για το Ναυάγιο

«Ευθείες βολές» κατά του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του στον –Ε- για το πλάτωμα του Ναυαγίου, αλλά και κατά του Δημάρχου Νικήτα Αρετάκη και των Αντιδημάρχων Ελατίων Β. Καψαμπέλη και Αλυκών Ν. Σπίνου, με αφορμή τις θέσεις που υποστήριξαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιο για το θέμα της διαχείρισης στην περιοχή «έριξε» μιλώντας στον –Ε- ο τέως Δήμαρχος Ελατίων Νίκος Ακτύπης, που ήταν παρών στην επεισοδιακή συνεδρίαση και διατύπωσε τις ενστάσεις του ανεβάζοντας τους τόνους προς το Δήμαρχο.

Απαντώντας στον Μητροπολίτη Δωδώνης , ο κ. Ακτύπης, ανέφερε πως «Το Ναυάγιο δε θα γίνει Πεντέλη» κατηγορώντας τον ευθέως πως δημιουργεί εμπόδια στην ανάπλαση και αξιοποίηση της περιοχής, λειτουργώντας ως… «Δυνάστης».

Στην συνέχεια, αναφερόμενος στην υπογραφή που ο ίδιος έβαλε ως Δήμαρχος Ελατίων κατά το παρελθόν για την ηλεκτροδότηση του κτηρίου που ανήγειρε στην περιοχή η Εκκλησία, υπογραφή που επικαλείται πολύ συχνά ο Μητροπολίτης Δωδώνης , αλλά επικαλέστηκε και ο κ. Αρετάκης στην συνεδρίαση ως «αναγνώριση» των δικαιωμάτων της Μονής στην περιοχή, σημείωσε πως αφορούσε έγκριση του για δημιουργία Πνευματικού Κέντρου για την ανάδειξη της περιοχής και όχι.. .ταβέρνα.

Ακόμη, άφησε αιχμές για το πώς άλλαξε η άδεια λειτουργίας του κτηρίου από Πνευματικό Κέντρο σε εστιατόριο και θύμισε πως το κτήριο έχει κριθεί κατεδαφιστέο, όχι με απόφαση του Δασάρχη τον οποίο ενοχοποιεί συνεχώς ο Μητροπολίτης σκόπιμα, αλλά με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων.

Τέλος, ανέφερε πως το έγγραφο που τόσο συχνά επικαλείται η Εκκλησία περί μη «καταγραφής της περιουσίας από το Δήμο στην περιοχή» δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει και περιουσία στην περιοχή, αφού η καταγραφή γίνεται τώρα με το Κτηματολόγιο.

«Αυτό το έγγραφο εστάλη στους δημοτικούς συμβούλους για να τους προκαταβάλει σε μια δύσκολη συνεδρίαση» ανέφερε ο κ. Ακτύπης, Σχετικά δε με το ενδεχόμενο η Ιερά Μονή να στραφεί νομικά κατά του Δήμου για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν στο πλάτωμα , αναρωτήθηκε πού ήταν η Μητρόπολη για να καλύψει την αστική ευθύνη για όλα αυτά τα ατυχήματα που έχουν συμβεί στην περιοχή με απώλεια ανθρώπινων ζωών, εφόσον θεωρεί ότι έχει την ιδιοκτησία.

Πρώτη φορά οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων λειτουργούν ενωμένοι!

Ο τέως Δήμαρχος Ελατίων επικρότησε την στάση της πλειοψηφίας των Δημοτικών Συμβούλων, που όπως είπε άκουσαν και αποδέχτηκαν τις απόψεις των Προέδρων των ορεινών κοινοτήτων, ενώ τόνισε πως οι Πρόεδροι των ορεινών – με εξαίρεση έναν- για πρώτη φορά εμφανίζουν ένα «κοινό μέτωπο» για την περιοχή τους, υποστηρίζοντας τη διαχείριση της περιοχής από το Δήμο , παραμερίζοντας τις αντιπαραθέσεις.

«Ο Δήμαρχος δεν έχει τη δυναμική για να διαχειριστεί ένα τέτοιο θέμα, ειδικά από την στιγμή που υποστήριξε αυτή την πρόταση η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων. Η πρόταση βάζει ως προτεραιότητα την ασφάλεια των επισκεπτών της περιοχής και το άνοιγμα του πλατώματος» ανέφερε, στηλιτεύοντας στην συνέχεια την στάση της Αντιδημάρχου Ελατίων, που όπως είπε όχι μόνο δεν υποστήριξε την θέση των Προέδρων των κοινοτήτων αλλά ψήφισε υπέρ της συνεκμετάλλευσης με την Εκκλησία. «Θα ντρεπόμουν ως Βολιμιάτης να έχω τέτοια στάση στο Δημοτικό Συμβούλιο» αναφέρει για τους Αντιδημάρχους Ελατίων και Αλυκών

Αρνητικά σχολίασε και την στάση του Αντιδημάρχου Αλυκών, που όπως ανέφερε επίσης κατάγεται από τα ορεινά.

«Ο Δήμαρχος αγνόησε τις 500 υπογραφές των χωριανών και τις αποφάσεις της κοινότητας Βολιμών»

Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως ο ίδιος θα «ντρεπόταν» να υποστηρίζει τέτοιες θέσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, ως Βολιμιάτης, ενώ αναρωτήθηκε για ποιο λόγο ο Δήμαρχος, αν και κάτοικος του χωριού των ορεινών αγνόησε τις 500 υπογραφές των κατοίκων αλλά και την απόφαση της τοπικής κοινότητας Βολιμών.

«Το μήνυμα είναι σαφές. Το Ναυάγιο δε θα γίνει Πεντέλη, ανήκει στη Ζάκυνθο και τους Ζακυνθινούς» υποστήριξε, καλώντας το Δήμαρχο να προχωρήσει όχι μόνο στην υλοποίηση της απόφασης που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο σχεδόν ομόφωνα, αλλά και να προχωρήσει στα επόμενα βήματα υποβάλλοντας αγωγή για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων του Δήμου στην περιοχή.

Της Μαριλένας Παπαδάτου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *