Ζάκυνθος

Μόνο 1 στις 6 επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον Covid επιδοτεί μετά τις ενστάσεις η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων


Μόνο  μια στις έξι  επιχειρήσεις της περιφέρειας Ιόνιων νησιών που υπέβαλλαν ένσταση κατά τη αρχικής απόφασης, θα επιδοτηθεί τελικά από τα κονδύλια για την στήριξη των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Κορονοϊό, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος Ιόνιων νησιών 2014-2020. 

Αυτό προκύπτει από την ανάγνωση των στοιχείων που περιλαμβάνονται στην υπ’ αρίθμ 1869 απόφαση που υπέγραψε η περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα στις 27 Ιουλίου 2021.

Σύμφωνα με τους σχετικούς πίνακες επί συνόλου 458 επιχειρήσεων που υπέβαλλαν σχετικό αίτημα πέρασαν από την αρμόδια επιτροπή που εξέτασε τις ενστάσεις μόνο οι 67 και απορίφθησαν οι 391.

Η εξέλιξη  αυτή έχει ποκαλέσει σοκ και θυμό σε εκατοντάδες επιχειρηματίες και στα λογιστικά γραφεία που κατάρτισαν τους σχετικούς φακέλους καθώς ως αιτία της απόρριψης αναφέρονται εντελώς ασήμαντοι λόγοι ή ακόμα ότι εξαντλήθηκε ο προϋπολογισμός. 

Η εξέλιξη αυτή στην ουσία ανατρέπει την πολιτική ενίσχυσης των επιχειρήσεων εκείνων που επλήγησαν με αντικεμενικά κριτήρια από τον Covid 19 και μεταθέτει το ζήτημα σε μεροληπτικές και άνευ διαφανών στοιχείων αξιολογήσεις.

Η  προσπάθεια στήριξης των επιχειρήσεων ξεκίνησε με την από 19.3.2020/C(2020)1863 απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης με σκοπό να στηριθεί η  οικονομία κατά την διάρκεια της έξαρσης της νόσου Covid 19 και εξειδικεύθηκε στη συνέχεια, με σειρά αποφάσεων των αρμοδίων κυβερνητικών και περιφερειακών οργάνων

ermisnewsroom

4 σχόλια

  1. Να πάτε τρέχοντας να τους ψηφίσετε γίδια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *