Συνέντευξη τύπου παραχώρησε την Δευτέρα 12 Μαΐου, χθες ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΔΑΖ Διονύσιος Καμβάσης μαζί με μέλη του ΔΣ με σκοπό να γίνει ενημέρωση για την παροχή υπηρεσιών και για τα προβλήματα που υπάρχουν από την έλλειψη μόνιμου προσωπικού.

Μαζί με τον Πρόεδρο ήταν εκ μέρους της διοίκησης ο Β. Μούτσιος, Στ. Γούλιαρης και Στ. Παντής.
Οι 2 δομές
Στην αρχή της συνέντευξης ο Πρόεδρος είπε μεταξύ άλλων: «Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Ιονίων νήσων, όπως λέγεται ο ΟΔΑΖ, αυτό το χρονικό διάστημα έχει δύο δομές που λειτουργούν. Η μία είναι κλειστή και πρόκειται για το θεραπευτήριο χρονίως πασχόντων και η άλλη είναι ανοιχτή και αφορά άτομα με αναπηρία.
Το θεραπευτήριο περιθάλπει άτομα κάποιας ηλικίας και συνήθως άνω των 55 ετών και είναι άτομα με επιβαρυμένη υγεία που δεν μπορούν να αυτοσυντηρηθούν ούτε οι οικογένειές τους αναλαμβάνουν να τους περιθάλψουν και γι’ αυτό έρχονται στον ΟΔΑΖ. Το τμήμα με τα άτομα που έχουν αναπηρία φιλοξενεί 25 με 30 παιδιά, έρχονται το πρωί και μετά το πρωινό τους έχουν μία δημιουργική απασχόληση στις αίθουσες με ζωγραφική, χειροτεχνίες κλπ. Η μεταφορά τους γίνεται με μεταφορικό μέσο του ΟΔΑΖ. Τώρα υπάρχει μόνο ένας οδηγός αλλά μέχρι πρόσφατα υπήρχαν δύο. Έχουν γίνει ενέργειες για το 2ο άτομο που θα είναι στο επικουρικό προσωπικό».
Για την φιλοξενία των ηλικιωμένων ο κ. Καμβάσης είπε ότι «υπάρχει γιατρός που τους παρακολουθεί καθημερινά, υπάρχει περιποίηση και το νοσηλευτικό προσωπικό υπερβάλλει εαυτόν. Υπάρχει λίγο προσωπικό και αναμένονται κι άλλα με συμβάσεις, ενώ 3 άτομα θα έλθουν άμεσα. Αναφορικά με τους μόνιμους, με τις πρόσφατες προκηρύξεις θα έλθουν 2 νοσηλεύτριες και 1 δασκάλα τέχνης καθώς και 1 οδηγός. Σε άλλη προκήρυξη που έγινε καλύφθηκαν οι θέσεις για 2 καθαρίστριες και 2 βοηθούς θαλάμου.
Έστω και με αυτό το προσωπικό νομίζω πως λειτουργούμε άψογα. Αν και κατά καιρούς ακούγονται διάφορα, μπορούμε ανά πάσα ώρα και στιγμή να πάμε να επισκεφθούμε τα τμήματα και τους χώρους», σημείωσε ο κ. Καμβάσης.
Η συνεργασία
Ο Πρόεδρος είπε πως «σε συνάντηση με τις αρχές που έγινε πρόσφατα μπήκαν κανόνες για συνεργασία και βοήθεια μεταξύ των κοινωνικών υπηρεσιών. Το αποτέλεσμα ήταν καλό και μπορεί να μα δώσει βοήθεια και το Νοσοκομείο που έχει τη δυνατότητα να μας στείλει γιατρό αν δεν είναι κάτι σοβαρό, γιατί τότε θα πάρει τον ασθενή το ασθενοφόρο».
Ο κ. Καμβάσης διευκρίνισε πως «υπάρχουν κάποιες παθήσεις που λειτουργούν αποτρεπτικά για την είσοδο των ατόμων στον ΟΔΑΖ όπως για παράδειγμα καρκινοπαθείς, άτομα που ασθενούν από μολυσματικές νόσους, νεφροπαθείς που χρειάζονται ειδική θεραπεία κλπ. Αυτά προσδιορίζονται από το προεδρικό διάταγμα και από τον ΕΟΠΥΥ που πληρώνει τα ημερήσια νοσήλια για να μπει κάποιος στον ΟΔΑΖ».