Γνώμες

Μοναδική σωτηρία είναι τα εμβόλια

Υπάρχουν ακόμα  ορισμένοι συμπολίτες μας που δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος της επικινδυνότητας της πανδημίας, με τα 5 εκ. νεκρούς σε όλο τον κόσμο,  παρά το γεγονός ότι  η επιστήμη προσφέρει εμβόλια που σε άλλες εποχές δεν υπήρχαν.

Αν γυρίσουμε το ρολόϊ του χρόνου πίσω θα δούμε ότι:

Στην Κωνσταντινούπολη του Ιουστινιανού τον 6ο αιώνα πέθαιναν 5.000 άτομα κάθε ημέρα από την Πανώλη και χάθηκε το 30% του πληθυσμού της Βυζαντινής αυτοκρατορίας που αριθμούσε τότε πολλά εκατομμύρια ψυχές.

Τον 11ο αιώνα στην Ευρώπη πέθαναν πολλά εκατομμύρια από τη Λέπρα. Τότε χτίστηκαν τα περίφημα Λαζαρέτα, ένα εκ των οποίων υπήρχε στο Μαραθωνήσι και το επόμενο χτίστηκε λίγο έξω από την Πόλη μας προς το Αργάσι.

Τον 14ο αιώνα η Ευρώπη και η Βόρεια Αφρική επλήγησαν από τη Μαύρη Πανώλη με απώλειες περίπου 100 εκ. ψυχές.

Τον 17ο αιώνα το Λονδίνο έχασε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους από την Μεγάλη Πανώλη.

Στις αρχές του 19ου αιώνα εμφανίζεται στην Ινδία η Χολέρα και εξαπλώνεται στα περισσότερα γνωστά λιμάνια της εποχής με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς.

Στο τέλος του 19ου αιώνα εμφανίζεται η Ρωσική γρίππη που στοίχησε τη ζωή 1 εκ. ανθρώπων. 30 χρόνια αργότερα εμφανίστηκε η Ισπανική γρίππη και στοίχησε τη ζωή 30 εκ. ανθρώπων. 

Το 1950 εμφανίστηκε η Ασιατική γρίππη που στοίχησε τη ζωή σε 4 εκ. ανθρώπων.

Το 1980 εμφανίστηκε το Aids που στοίχησε τη ζωή σε 3 εκ. ανθρώπους.

΄Ολες αυτές οι πανδημίες δεν ήταν συνωμοσίες κάποιων άγνωστων κέντρων αλλά θανατηφόρες αρρώστιες που προκάλεσαν πόνο και θυσίες για όλους τους ανθρώπους.

Πως είναι δυνατόν λοιπόν σήμερα, 1.5 χρόνο μετά την εκδήλωση της πανδημίας με τα 5 εκ. νεκρούς,  να υπάρχουν συμπολίτες μας που να βρίζουν αυτούς που καλούν τον κόσμο να εμβολιαστεί;

Δυστυχώς το νέο και πολύ επικίνδυνο στοιχείο της πανδημίας είναι οι μεταλλάξεις που επιτρέπουν στον ιό να “δραπετεύει” από την ισχύ των εμβολίων και να επιστρέφει στη ζωή μας με άλλο πρόσωπο.

Αυτό σημαίνει ότι έχουμε μπροστά μας πολύ δρόμο ακόμα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και ένα τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό κόστος που δεν θα το πληρώσουμε μόνο εμείς αλλά ίσως και οι επόμενες γενιές.

Γι αυτό χρειάζεται υπομονή, επιμονή και συνέπεια στους στόχους μας.

Προφανώς όσοι αδιαφορούν για τις συνέπειες της πανδημίας δεν εκθέτουν μόνο τους ίδιους σε μεγάλους κινδύνους αλλά και πολλούς άλλους στο στενό ή ευρύ περιβάλλον τους.

 • Οι χθεσινές διαδηλώσεις δεν ανήκουν στις ειδήσεις της εφημερίδας σας γιατί επιλέγετε τα θεματα και παραπληροφορείτε τους συμπολίτες μας. Ποιός σας έδωσε αυτό το δικαίωμα και αυτήν την άδεια?

 • Τα στατιστικά στοιχεία αλλά μας λένε:
  Πέρυσι 9 μήνες χωρίς εμβόλιο είχαμε 456 νεκρούς σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος. Φέτος έξι μήνες με το χρυσό εμβόλιο 13.000 νεκρούς.
  Τι δεν καταλαβαίνω εγώ;
  Μήπως το εμβόλιο σκοτώνει;
  Για κάντε μία ανάλυση και μία σωστή ενημέρωση και κόψτε τις σάπιες προπαγάνδες.
  Αν θέλετε να υπάρχετε και μετά την ψευτο πανδημία κάντε σωστή ενημέρωση και κόψτε την προπαγάνδα. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όλα τα κανάλια και εφημερίδες έχω πάρει πολλά χρήματα για τη διαφήμιση του θανατηφόρου εμβόλιου.
  Φτάνει ως εδώ, δεν σας επιτρέπεται να προπαγανδίζεται και να διαφημίζεται θανατηφόρα εμβόλια μείνετε στην ενημέρωση.
  Απλώς σας συμβουλεύουμε

 • Γιατί τόση πίεση στους ανεμβολίαστους? Τι σας φταίει η ιστορία & την «επιστρατεύετε» για να πείσετε?
  Όλοι έχουμε κάνει εμβόλια εδώ & χρόνια, το πρόβλημα είναι τα νέα εμβόλια που είναι χωρίς δοκιμές & λέγονται ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ.
  Τι δεν μπορεί να καταλάβει το «σκάρτο» πολιτικό & ιατρικό σύστημα (όχι όλοι)??? Μάλλον έχουν μετοχές οι χρωστούμενα, σε φαρμακευτικές εταιρίες….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *