Ελλάδα

Μητσοτάκης σε Άγκυρα: Η ιστορία δεν αλλάζει αν κάποιος παραχαράξει τους χάρτες

Μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. στη Βουλή, τονίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης παραμένει ο δυτικός κόσμος και πυξίδα αποτελεί το Διεθνές Δίκαιο και η Δημοκρατία. 

Τόνισε ότι η Ελλάδα συμπαραστέκεται στον αμυνόμενο στην Ουκρανία και αντιστέκεται στην καταπάτηση συνόρων και στην αναβίωση αυτοκρατορικών οραμάτων, «που πρόθυμα κάποιοι να ήθελαν να μιμηθούν στη γειτονιά μας. Αυτές οι ανιστόρητες ορέξεις και απειλές συντρίβονται στις δικές μας κόκκινες γραμμές».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι τα σύνορα έχουν χρώμα γαλανό και όχι γκρίζο και πως η γεωγραφία δεν αλλάζει αν κάποιος παραχαράσσει τους χάρτες της. Εκτίμησε ακόμη ότι το δηλητήριο των λόγων της τουρκικής ηγεσίας, δεν φτάνει τελικά στους λαούς και πως «Έλληνες και Τούρκοι είναι φίλοι».

Εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι πουλά σε φθηνή τιμή, ακριβά ψέματα, πως κατασκευάζει απώλειες από τον κορωνοϊό και επινοεί ανύπαρκτες διακοπές στην παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος. Κατηγόρησε προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα για τον πιο χυδαίο και κυνικό παλαιοκομματισμό και πρόσθεσε πως σταθερό τιμόνι, σημαίνει δυνατή ΝΔ στη διακυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα παραμένει σταθερά στις θέσεις της και οπλισμένη με το Διεθνές Δίκαιο και με τα επιχειρήματά της με τα οποία συμφωνεί η παγκόσμια κοινότητα.

«Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι τα σύνορά μας έχουν χρώμα γαλανό και όχι γκρίζο. Γαλανό όμως θέλουμε και τον ουρανό στις σχέσεις μας με τους γείτονές μας γιατί αν κάτι με κάνει αισιόδοξο είναι ότι το δηλητήριο των λόγων της τουρκικής ηγεσίας δεν φτάνει τελικά στους λαούς Έλληνες και Τούρκοι είναι φίλοι. Ξέρουν ότι η γεωγραφία δεν αλλάζει αν κάποιος παραχαράσσει τους χάρτες της».

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι οι λαοί γνωρίζουν πως οι Συνθήκες είναι για να τηρούνται και ξέρουν ότι η ιστορία δεν ξαναγράφεται με πυροτεχνήματα.

Χαρακτήρισε πυξίδα το Διεθνές Δίκαιο και τη Δημοκρατία, σημειώνοντας ότι φυσικός χώρος της Ελλάδας παραμένει ο δυτικός κόσμος.

Σε αυτό το πλαίσιο η χώρα μας συμπαραστέκεται στην Ουκρανία, στον αμυνόμενο κόντρα στην καταπάτηση των συνόρων και την αναβίωση αυτοκρατορικών οραμάτων.

Στηλίτευσε ακόμη την προσπάθεια της Ρωσίας να μετατρέψει την ενέργεια σε όπλο και την ακρίβεια σε μοχλό αποσταθεροποίησης των κοινωνιών και πως η Ευρώπη οικοδομεί ισχυρά αναχώματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *