2 ΝΕΑ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ: Τώρα χρειάζεται μεγάλη προσοχή!
Η Ζάκυνθος γίνεται ξανά σημείο αναφοράς στην εξάπλωση της πανδημίας και ήδη μετρά άλλα δύο κρούσματα τις τελευταίες εβδομάδες που κι αυτά προέρχονται από την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών που εφάρμοσε η χώρα σταδιακά μετά τις 15 Ιουνίου.
Μέσα στην κατακόρυφη αύξηση των νέων κρουσμάτων που εκδηλώνονται τις τελευταίες ημέρες και σηματοδοτούν το δεύτερο κύμα της πανδημίας η πατρίδα μας γνωρίζει ήδη τρία κρούσματα που αναφέρονται σε μόνιμους κατοίκους και τα οποία φαίνεται πως νόσησαν μετά από ταξίδι στο εξωτερικό.
Το βράδυ του Σαββάτου έγινε γνωστό ότι υπάρχουν νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στο νησί μας και πρόκειται για μόνιμους κατοίκους από το χωριό Μαχαιράδο.
Με αυτό το νέο στοιχείο ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας στη Ζάκυνθο είναι 10 και σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και η τουρίστρια από την Πολωνία που βρέθηκε θετική πριν από 8 ημέρες.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως κατά τις 9 το βράδυ του Σαββάτου 25 Ιουλίου πήγαν αυτοβούλως στο Νοσοκομείο Ζακύνθου δύο γυναίκες, καθώς ήταν εμπύρετες και ζήτησαν να εξεταστούν. Πρόκειται για μητέρα και κόρη που μένουν μόνιμα στο νησί μας.
Οι εξετάσεις έγιναν στο μηχάνημα μοριακής ανάλυσης για κορονοϊό που διαθέτει το νοσοκομείο εδώ και 10 ημέρες και έχει σταλεί από το Υπουργείο Υγείας.
Έχουν ήδη τεθεί σε καραντίνα στο σπίτι τους και είναι καλά στην υγεία τους
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι και τα δύο άτομα είναι θετικά στον ιό και γι’ αυτό μπήκαν σε καραντίνα 14 ημερών και είναι κλεισμένα στο σπίτι τους. Επίσης ενημερώθηκε πάραυτα ο ΕΟΔΥ που παρακολουθεί την υπόθεση και δίνει οδηγίες.
Για τις δύο γυναίκες δεν υπάρχει κάτι ανησυχητικό αφού η πορεία της υγείας τους μέχρι τώρα δεν δείχνει ότι χρειάζεται να νοσηλευτούν.
Καλή είναι και η υγεία της τουρίστριας από την Πολωνία που μαζί με την οικογένειά της βρίσκονται στο ξενοδοχείο καραντίνας στο Κερί από την άφιξή τους στη Ζάκυνθο για διακοπές.
Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ από την περασμένη εβδομάδα λαμβάνει δείγματα από τουρίστες σε ξενοδοχεία
Μία σημαντική πληροφορία αφορά την άφιξη κλιμακίου του ΕΟΔΥ στο νησί μας την περασμένη Παρασκευή το πρωί. Το κλιμάκιο ήλθε για να διενεργήσει εξετάσεις για κορονοϊό σε τουρίστες που κάνουν εδώ τις διακοπές τους και διαμένουν σε ξενοδοχεία.
Προς το παρόν δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ για τα αποτελέσματα της δουλειάς του κλιμακίου.
Της Αγγελικής Ξενόφου