Ζάκυνθος

Μία συνεδρίαση παρωδία χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα έργα ύδρευσης

Απογοητευτική ήταν η εικόνα στη χθεσινή προγραμματισμένη κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς το μοναδικό θέμα που αφορούσε το έργο του αγωγού υδροδότησης από τη δεξαμενή της Μπόχαλης προς την οδό Φιλικών, αναβλήθηκε…

Αν και τις τελευταίες ημέρες είναι οξυμένα τα πνεύματα με τα έργα της ύδρευσης λόγω αναβολών και καθυστερήσεων, ελάχιστο φως έπεσε επί του ζητήματος χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο και η πρόταση του Δημάρχου για αναβολή, μάλλον περιέπλεξε ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

Το πιο σημαντικό που είδε το φως της δημοσιότητας είναι ότι υπάρχουν χωριά που είναι εδώ και έναν ολόκληρο μήνα χωρίς νερό και μάλιστα στη συνεδρίαση παρευρέθηκε για να ενημερώσει ο Πρόεδρος της Αναφωνήτριας Σταμάτης Τσουκαλάς.

Μεταξύ των ερωτημάτων που μπήκαν στη συζήτηση είναι και το αν υπάρχει κατεπείγον για τον αγωγό ύδρευσης, αφού ήδη έχουν ληφθεί αποφάσεις από την Οικονομική Επιτροπή οι οποίες δεν μπορούν να αναιρεθούν. Επίσης μπήκε ο προβληματισμός γιατί δεν υπογράφεται η σύμβαση με τον εργολάβο για ένα έργο που έχει δημοπρατηθεί εδώ και πολλούς μήνες.

Αρχικά πήρε το λόγο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Αρμένης ο οποίος κατηγόρησε την πλειοψηφία ότι θέλει να δημιουργήσει ένα δίλημμα εκεί που δεν υπάρχει και συμπλήρωσε πως είναι εκτελεστές οι δύο αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής για το έργο του αγωγού.

  • Τελικά η συνεδρίαση αναβλήθηκε με πρόταση Δημάρχου
  • Ανησυχία για τα έργα της υδροδότησης


Ακολούθως μίλησε από την αντιπολίτευση ο Σωτήρης Καρακάς ο οποίος ζήτησε να μάθει γιατί δεν έχουν κληθεί υπηρεσιακοί παράγοντες για το έργο.

Απάντηση έδωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σταύρος Κακολύρης ο οποίος είπε πως έχει διαταχθεί ΕΔΕ για τη στάση των υπαλλήλων στο έργο.

Ο Δήμαρχος ο οποίος έχει αναρρώσει ήδη από τον κορονοϊό και πήρε μέρος στο Δ.Σ. μέσω τηλεδιάσκεψης, έδωσε ορισμένες πληροφορίες για την αντικατάσταση του αγωγού υδροδότησης και είπε ότι έφερε το θέμα στη συνεδρίαση για να ενημερώσει τους Συμβούλους. Μίλησε για την Περιφερειακή Ενότητα και είπε ότι είναι στο τελικό στάδιο το έργο που γίνεται στην οδό Φιλικών για να μπορέσουν στη συνέχεια να ξεκινήσουν τον αγωγό που θα περάσει επίσης από την οδό Φιλικών.

Ο Δήμαρχος ανέφερε πως δεν είχε ενημερωθεί από τις υπηρεσίες ότι είχε λήξει η προσφορά του εργολάβου. Εξήγησε πως δεν ήθελε να δώσει την κατασκευή του έργου στον εργολάβο με τη μεγάλη έκπτωση γιατί υπάρχει φόβος να μην γίνει το έργο και επιθυμία του είναι μία καλή κατασκευή.
«Πρέπει να ληφθούν σωστές αποφάσεις. Εγώ αύριο το πρωί μπορεί να ζητήσω νέο διαγωνισμό. Δεν θέλω να φορτώσω την ευθύνη στο Δημοτικό Συμβούλιο» είπε ο κ. Αρετάκης και ζήτησε να αναβληθεί η συνεδρίαση.

Ακολούθησε κύμα διαμαρτυριών από τους Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης που έθεσαν σωρεία ερωτημάτων για τη σκοπιμότητα σύγκλησης του οργάνου.
Ο Θοδωρής Καμπίτσης και ο Δημήτρης Τσαγκαρόπουλος από τη μείζονα αντιπολίτευση σηκώθηκαν όρθιοι και διαμαρτυρήθηκαν με στεντόρεια φωνή θεωρώντας ότι εμπαίζονται.

Ψυχιάτρους και Εισαγγελείς ζήτησε για την πλειοψηφία ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Φεραδούρος.
Ο Π. Αβράμης είπε ότι ο Δήμαρχος κρύβεται πίσω από τις ευθύνες των προβλημάτων που ο ίδιος δημιούργησε και επιπλέον τον κατηγόρησε ότι χάνει το έργο και τη δημοπρασία. Υπενθύμισε ότι η Περιφέρεια έστειλε έγγραφο από το Νοέμβριο και ζητούσε ενημέρωση για την τύχη του έργου και υποσχέθηκε ότι θα προβεί σε αποκαλύψεις πολύ σύντομα.

Τα έργα για την αντικατάσταση των αγωγών ύδρευσης ,τόσο στην πόλη όσο και στα ορεινά, έχουν απασχολήσει συνεδριάσεις της Οικονομικής επιτροπής που έχει λάβει αποφάσεις. Ο κ. Αβράμης σημείωσε πως ο Δήμαρχος έπρεπε από την αρχή να υπογράψει σύμβαση με τον ανάδοχο και όχι να έρχεται μετά από ενάμιση χρόνο που το έγκλημα έχει συντελεστεί να ζητά να ληφθούν αποφάσεις.
Ο Φ. Κόκλας αναφέρθηκε σε συνεδρίαση – παρωδία και εξέφρασε τη λύπη του για τη στάση της Δημοτικής αρχής λέγοντας πως δεν τηρεί σωστή στάση.
Ο Γ. Μοθωναίος έθεσε το ερώτημα γιατί φτάσαμε στο 2022 και ακόμα δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση με τον εργολάβο, είπε πως ούτε στη Νιγηρία δεν συμβαίνουν αυτά και χαρακτήρισε πρωτάκουστα όσα γίνονται στο Δήμο. Ο Χ. Πάστρας είπε ότι το δικό του συμπέρασμα είναι πως δεν θα χαθεί το έργο.
Ο Αν. Μαρινάκης είπε ότι οι αιρετοί έπρεπε να τελειώνουν κάποια σχολή για να γνωρίζουν τι θα κάνουν σε κάθε περίπτωση και συμπλήρωσε πως η νομοθεσία ορίζει ένα δίμηνο για να υπογράψει ο εργολάβος με το Δήμο. “Μετά από 15 μήνες τι να συζητήσουμε;” Αναρωτήθηκε ο κ. Μαρινάκης.
Ο Αν. Ξένος είπε ότι υπάρχει ψηφοφορία της Οικονομικής Επιτροπής για το έργο του αγωγού υδροδότησης και συμπλήρωσε πως αυτά που γίνονται με το Δήμαρχο δεν είναι στάση υπεύθυνου πολιτικού ανδρός.
Ο Α. Σεβαστιάδης είπε ότι δεν θα συμμετέχει σε αυτά τα παιγνίδια και ότι αν δεν ήταν η αντιπολίτευση να ενημερώσει για το έργο δεν θα το μάθαιναν.
Ο Θ. Καμπίτσης είπε ότι υπάρχει τεράστιο κενό στο Δήμο και ότι σε αυτήν την κατάσταση δεν υπάρχει αρχή και τέλος. Ζήτησε να σταματήσει ο εξευτελισμός και να συζητήσουν τα προβλήματα που υπάρχουν μεταξύ τους τα μέλη της πλειοψηφίας.
Τέλος ο Αντιδήμαρχος Νικήτας Σπίνος εξέφρασε τη λύπη του επειδή κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να προσβάλλου το Δήμαρχο με ακραίες συμπεριφορές και είπε ότι ο εργολάβος με 40% έκπτωση δεν θα μπορούσε να υλο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *