Ζάκυνθος

Μια Γερμανίδα το 1ο θετικό κρούσμα τουρίστα στη Ζάκυνθο

Μια γερμανίδα που παραθέριζε στο νησί μας μαζί με τον φίλο  της, βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό και το περιστατικό αυτό είναι το πρώτο που καταγράφεται μετά την έναρξη της τουριστικής περιόδου για το νησί μας και αφορά τουρίστα από το Εξωτερικό. Αυτό που πρέπει να τονιστεί, είναι πως η τουρίστρια βρέθηκε θετική μετά από το μοριακό τεστ που έκανε προκειμένου να επιστρέψει στην πατρίδα της, ολοκληρώνοντας τις διακοπές της στη Ζάκυνθο. Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά,  δεν μπορεί να προσδιοριστεί αν η τουρίστρια κόλλησε εδώ τον ιό, ή ενδεχομένως ήταν φορέας και κατά την άφιξη της, χωρίς όμως το τεστ που υποχρεωτικά έκανε να βγει θετικό. Την όλη διαδικασία εντοπισμού και ιχνηλάτησης, ανέλαβαν οι υπάλληλοι του κλιμακίου της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας που εδώ και λίγους μήνες έχουν αναλάβει καθήκοντα στη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μοριακό τεστ έγινε την περασμένη Κυριακή σε ιδιωτικό ιατρικό κέντρο και αντί να ταξιδέψει για την Γερμανία, η γυναίκα θα παραμείνει στη Ζάκυνθο σε υποχρεωτική δεκαήμερη καραντίνα. Η διαμονή της θα γίνει στο Ξενοδοχείο Καραντίνας, που είναι το ίδιο Ξενοδοχείο που λειτούργησε και πέρυσι για τον ίδιο σκοπό στο Κερί. Μαζί της θα είναι και ο φίλος της που επίσης θα μείνει σε καραντίνα στο ίδιο ξενοδοχείο. Οι δυο τους παραθέριζαν σε Βίλα που είχαν νοικιάσει  σε χωριό της Ζακύνθου και όχι σε ξενοδοχείο.

Το ξενοδοχείο καραντίνας λειτουργεί και φέτος  στο Κερί από τις 15 Μάη και αυτή είναι η πρώτη φορά που θα υποδεχτεί κάποιον φιλοξενούμενο που νοσεί.

M.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *