Ζάκυνθος

Μετά την αλλαγή του Νόμου – Και το Ναυάγιο στις παραλίες με υποχρεωτική παρουσία Ναυαγοσώστη!

Η συνεδρίαση της Επιτροπής που είναι αρμόδια για τον χαρακτηρισμό των  πολυσύχναστων  παραλιών του νησιού συνεδρίασε την  περασμένη Δευτέρα, αφού είχε προηγηθεί η απόφαση για την σύστασή της από τον Λιμενάρχη Ζακύνθου Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Ευάγγελο Τζούρτζο. Στην επιτροπή αυτή συμμετέχουν τρία άτομα που είναι εκπρόσωπος του Λιμενικού ως Πρόεδρος, εκπρόσωπος της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας αλλά και εκπρόσωπος του Δήμου που έχει την ευθύνη για τη διαχείριση των παραλιών.

Το έργο της επιτροπής έχει να κάνει με τον ορισμό των παραλιών του νησιού  που χαρακτηρίζονται ως πολυσύχναστες και ως εκ τούτου υπάρχει υποχρέωση πρόσληψης Ναυαγοσωστών από το Δήμο. Ο χαρακτηρισμός των παραλιών γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια που έχουν να κάνουν με τον αριθμό των λουομένων ανά τετραγωνικό μέτρο της παραλίας, ενώ αυτό που αξίζει να τονιστεί είναι πως από τον περασμένο Αύγουστο έχει αλλάξει το Προεδρικό Διάταγμα για την ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών και πλέον επιβάλει την παρουσία ναυαγοσωστών ακόμη και σε μη οργανωμένες εγκαταστάσεις.

Ως εκ τούτου η Επιτροπή αποφάσισε ότι ο αριθμός των παραλιών που χαρακτηρίζονται ως πολυσύχναστες στη Ζάκυνθο έπρεπε να αυξηθεί κατά μια, περιλαμβάνοντας και την παραλία του Ναυαγίου στην οποία υποχρεωτικά θα πρέπει να υπάρχει για το 2021 ναυαγοσωστική κάλυψη. Έτσι από 10 που ήταν οι πολυσύχναστες παραλίες μέχρι σήμερα, αυξάνονται σε 11 και αναλόγως αυξάνεται και ο αριθμός των απαραίτητων ναυαγοσωστών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *