Ζάκυνθος

Μειωμένη η κίνηση της Πρωτοχρονιάς και αιτία η “ΟΜΙΚΡΟΝ”

Η μετάλλαξη ΟΜΙΚΡΟΝ και η μεγάλη άνοδος των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα – καθώς και στο νησί μας – επηρέασαν πολύ τη φετινή εορταστική περίοδο και έτσι η κίνηση των ημερών της Πρωτοχρονιάς ήταν πολύ μειωμένη και χειρότερη από αυτή των Χριστουγέννων.

Ο κόσμος ήταν πολύ διστακτικός και στην πλειοψηφία του αποφάσισε να μην ταξιδέψει παρά το γεγονός ότι η καλός καιρός θα ήταν σύμμαχός του για όποια επιλογή έκανε εντός της Ελλάδος.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΤΕΛ που μίλησε στον –Ε- μετέφερε μία ζοφερή εικόνα για τις προηγούμενες ημέρες καθώς τα λεωφορεία πηγαινοέρχονταν με λίγο κόσμο και σίγουρα αυτό δεν θύμιζε παλιές καλές εποχές  όπου έσφυζαν από ζωή.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ πηγαινοέρχονταν στην πρωτεύουσα με 15 και 20 άτομα, δηλαδή  με πολύ μειωμένη πληρότητα και γι’ αυτό δεν χρειάστηκε να γίνει κανένα έκτακτο δρομολόγιο.

«Τα πράγματα θύμιζαν μια κακή καθημερινή ημέρα και σίγουρα όχι γιορτές» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Διονύσιος Κακολύρης και παράλληλα συμπλήρωσε ότι φοβερά μειωμένη ήταν η κίνηση και στα δέματα κι αυτό γιατί τέτοιες μέρες οι Ζακυνθινοί στέλνουν στους δικούς τους δώρα και είθισται να μπαίνει επιπλέον δρομολόγιο.

Η ανησυχία της κοινής γνώμης αφορούσε εκτός από τη μετάλλαξη και το ενδεχόμενο να μπουν από μέρα σε μέρα πιο αυστηρά μέτρα και άρα οι περιορισμοί δεν θα τους επέτρεπαν να διασκεδάσουν όπως θα ήθελαν αυτές τις ημέρες.

Σημειώνεται πως τα ταξίδια πλέον γίνονται  με πιστοποιητικό εμβολιασμού -ή πιστοποιητικό νόσησης για όσους έχουν νοσήσει με κορονοϊό το τελευταίο εξάμηνο, ενώ οι ανεμβολίαστοι ενήλικες μπορούν να ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα με αρνητικό αποτέλεσμα rapid test.

Εκείνο που αναμένεται είναι τα στατιστικά στοιχεία και από το Λιμεναρχείο  για να υπάρχει πλήρης εικόνα για τις μετακινήσεις από και προς τη Ζάκυνθο αυτές τις ημέρες.

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *