Κοινωνία

Μέχρι τις 20 Ιουλίου η έναρξη εργασιών στο λιμάνι από τον μεγάλο σεισμό του 2018

Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ – Από τον τραπεζοειδή θα ξεκινήσουν οι εργασίες από τον ανάδοχο

Μέχρι τις 20 Ιουλίου αναμένεται να έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την αποκατάσταση του λιμανιού από τις ζημιές που προκάλεσε ο μεγάλος σεισμός που σημειώθηκε στις 26
Οκτωβρίου του 2018 και στην τελευταία συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής την περασμένη Τρίτη δόθηκε η έγκριση
για την χρήση του χώρου του τραπεζοειδούς προβλήτα ως εργοταξίου, μια που οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν από εκεί.

Στις αρχές του περασμένου μήνα, εκπρόσωπος της εταιρείας
ΑΚΤΩΡ που έχει αναλάβει το έργο, μαζί με την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Λιμενικών Έργων του Υπουργείου Υποδομών που είναι η επιβλέπουσα αρχή, πραγματοποίησαν αυτοψία στα σημεία του λιμανιού όπου θα γίνουν εργασίες, ενώ σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου, έχουν ήδη γίνεται οι απαραίτητες βυθομετρήσεις και υψομετρήσεις που χρειάζονταν πριν την έναρξη των εργασιών με συνολικό προϋπολογισμό τα 2.900.000,00 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%.

Δίνοντας το χρονοδιάγραμμα των εργασιών, ο Πρόεδρος του
Λιμενικού Ταμείου Αναστάσιος Πλέσσας ανέφερε στον -Ε- πως πολύ σύντομα θα υπάρξει στο χώρο όπου θα γίνουν οι εργασίες η εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού με προοπτική τα συνεργασία να «πιάσουν δουλειά» μέχρι τις 20 Ιουλίου. Η σύμβαση προβλέπει ολοκλήρωση των εργασιών μέσα σε 18 μήνες ωστόσο ο ανάδοχος αισιοδοξεί πως θα ολοκληρώσει το έργο νωρίτερα.

«Η αρχή των εργασιών θα γίνει στον τραπεζοειδή και αργότερα προς το Φθινόπωρο θα αναπτυχθούν στην παραλιακή ζώνη για την αποκατάσταση του κρηπιδώματος της Κωνσταντίνου Λομβάρδου αλλά και στο μώλο του Αγίου Νικολάου» ανέφερε ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου.

Να σημειωθεί πως το πρόγραμμα αντιμετώπισης των επιπτώσεων από τον μεγάλο σεισμό περιελάμβανε ακόμη μελέτες για την προστασία από κατολίσθηση των πρανών στην θέση «Κόκκινος Βράχος», στο Ακρωτήρι Ζακύνθου, για την αποκατάσταση του παλιού Νοσοκομείου, για τα έργα αποκατάστασης του Διοικητηρίου αλλά και για την αποκατάσταση του Καστρομονάστηρου στα Στροφάδια.

Της Μαριλένας Παπαδάτου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *