Οικονομία

Με υψηλούς ρυθμούς τρέχουν οι κρατήσεις για τουρισμό το καλοκαίρι!

Περισσότερο αισιόδοξες από ποτέ είναι οι εκτιμήσεις για την τουριστική περίοδο που αρχίζει σε λίγες εβδομάδες σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από τα τουριστικά γραφεία του εξωτερικού. 

Οι κρατήσεις τις τελευταίες ημέρες τρέχουν με υψηλούς ρυθμούς και σε λίγες ημέρες αρκετά καταλύματα δεν θα έχουν διαθεσιμότητες να ρίξουν στην αγορά. Παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία η δυτική Ευρώπη και ιδιαίτερα χώρες όπως η μεγάλη Βρετανία αλλά και η Ολλανδία αναμένεται να  στείλουν φέτος, περισσότερους από κάθε άλλη φορά τουρίστες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών των Τ.Ο. οι κρατήσεις στις δύο αυτές χώρες θα ξεπεράσουν ακόμα και τα επίπεδα του 2019 εάν στο μεταξύ δεν προκύψει κάποιο αναπάντεχο γεγονός που θα επηρεάσει τη ζωή στη δυτική Ευρώπη. Στη Μεγάλη Βρετανία ειδικά, αποφασιστική ώθηση στη ζήτηση για ταξίδια στις μεσογειακές χώρες, έδωσε η απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει  από τις 18 Μαρτίου, όλους τους περιορισμούς  που είχαν επιβληθεί για τον κορονοϊό.  

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Από το Λονδίνο η τακτική έρευνα της Jet2 και της Jet2holidays αναφέρει ότι η εμπιστοσύνη των καταναλωτών σχετικά με τα ταξίδια στο εξωτερικό βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο από την έναρξη της πανδημίας.Επτά στους 10 ερωτηθέντες στην έρευνα είπαν ότι αισθάνονται σίγουροι για κρατήσεις και διεθνή ταξίδια μετά τον τερματισμό των ταξιδιωτικών περιορισμών για την πανδημία. Τον Ιανουάριο του 2021 όταν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί ήταν σε πλήρη ισχύ μόνο 3 στους 10 δήλωναν σίγουροι.

Επίσης, τώρα μόνο ένας στους 10 (10%) δηλώνει ότι δεν αισθάνεται σίγουρος για τα ταξίδια, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2021, όταν αυτό το ποσοστό ήταν έως και 50%.Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου jet2, Steve Heapy,  δήλωσε ότι δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας επιστρέφει η κανονικότητα που υπήρχε προ πανδημίας στα ταξίδια.Ο κ. Steve Heapy είπε χαρακτηριστικά:

“Πάντα λέγαμε ότι τα πράγματα πρέπει να επιστρέψουν στην «παλιά κανονικότητα» όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, αντί να προσπαθούμε να διατηρήσουμε μια «νέα κανονικότητα». Και είναι υπέροχο να βλέπουμε ότι αυτό συνέβη”…Ο όμιλος Jet2 έχει μέχρι τώρα «ισχυρή και διαρκή» ζήτηση σε προορισμούς όπως η  Ελλάδα, η  Τουρκία, η  ηπειρωτική Ισπανία, τα Κανάρια Νησιά, οι Βαλεαρίδες, η Μάλτα και η Πορτογαλία.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η Ελλάδα και τα νησιά της αποτελούν φέτος τον πιο “καυτό” προορισμό στο πρόγραμμα του γερμανικού τουριστικού οργανισμού FTI.  «Η ποικιλία των νησιών και των περιοχών και η ευκολία μετακίνησης εξασφαλίζουν μεγάλη ζήτηση, ειδικά μεταξύ των οικογενειών», δήλωσε η Product Manager του τουρ οπερέιτορ Halina Strzyzweska, προσθέτοντας: Όσοι θέλουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα μπορούν να προγραμματίσουν τις διακοπές τους χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια και χωρίς τον φόβο της καραντίνας κατά την επιστροφή τους. Γι αυτό, τόνισε, και έχουμε δώσει μεγάλη έμφαση στα οικογενειακά ξενοδοχεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *