Ζάκυνθος

Με εξέταση μαρτύρων συνεχίστηκε χθες η δίκη για την Ληστεία εις βάρος του Αρετάκη

Με την εξέταση μαρτύρων συνεχίστηκε χθες η δίκη για την ληστεία εις βάρος του Δημάρχου Νικήτα Αρετάκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας μετά τη διακοπή που μεσολάβησε στην λειτουργία των Δικαστηρίων. Στην χθεσινή διαδικασία δε φαίνεται να σημειώθηκε κάποια συγκλονιστική εξέλιξη και το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στις απολογίες των κατηγορουμένων που θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες.

Θυμίζουμε πως η δίκη αφορά την  έφεση που έχει κατατεθεί κατά της απόφασης του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το οποίο είχε επιβάλει κάθειρξη 20 ετών σε πρώην αστυνομικό της Ασφάλειας Ζακύνθου και 21 ετών κατά συγχώνευση σε έναν αλλοδαπό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Δικαστήριο χθες εξέτασε κατ΄αντιπαράσταση τον τέως Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου Κ. Δίπλα και τον αστυνομικό υπάλληλο και Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κ. Καραγκούνη, ενώ ως μάρτυρες υπεράσπισης του ενός εκ των δυο κατηγορουμένων και πιο συγκεκριμένα του Αστυνομικού εξετάστηκαν η σύζυγός του και ο αδερφός του.

Η χθεσινή διαδικασία περιελάμβανε και την προσαγωγή εγγράφων που έγιναν τόσο από την πλευρά του κ.Αρετάκη, όσο και από την πλευρά του ενός εκ των δύο κατηγορουμένων και πιο συγκεκριμένα του αλλοδαπού που κατηγορείται ως ο  δράστης της ληστείας. Ο δικηγόρος του σημερινού Δημάρχου προσκόμισε στοιχεία όπως αντίγραφα λογαριασμών, εισπρακτικές αποδείξεις βιβλιάρια κ.α που καλούνται να επιβεβαιώσουν ότι την ημέρα της ληστείας είχε στην κατοχή του το μεγάλο χρηματικό ποσό που του αφαίρεσε ο ληστής , γεγονός που οι συνήγοροι υπεράσπισης αμφισβητούν όλο αυτό το διάστημα.

Επιπλέον έγινε η προσαγωγή της αναλυτικής έκθεσης της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις τηλεφωνικές κλήσεις των κατηγορουμένων που έγιναν την ημέρα της ληστείας.

Το δικαστήριο διεκόπη τελικά για να συνεχιστεί στις 21 Ιανουαρίου μετά από αίτημα των δικηγόρων του αστυνομικού που ζήτησαν αναβολή μέχρι να συγκεντρώσουν και από την πλευρά τους όλα τα έγγραφα που αφορούν την υπόθεση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *