Κοινωνία

Με εισαγγελική παραγγελία η ταφή της ηλικιωμένης από τον ΟΔΑΖ

Το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας θα γίνει η ταφή της ηλικιωμένης γυναίκας που απεβίωσε στο Νοσοκομείο εδώ και 17 ημέρες, χωρίς να έχει αναληφθεί πρωτοβουλία από κάποιο φορέα μέχρι χθες για τα δέοντα, διαδικασία που θα διεκπεραιωθεί με εισαγγελική εντολή.
Το θέμα μίας ηλικιωμένης συμπολίτισσάς μας που έφυγε από τη ζωή και δεν έχει κάποιον δικό της ώστε να μεριμνήσει για την ταφή της, απασχόλησε προχθές το βράδυ της συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από ενημέρωση που έγινε για το συμβάν από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου.
Η ηλικιωμένη διέμενε στον ΟΔΑΖ και απεβίωσε πριν από 17 ημέρες και όχι πριν από 3 ημέρες, όπως έγινε γνωστό αρχικά. Όλο αυτό το διάστημα βρίσκεται στο νεκροθάλαμο του Νοσοκομείου Ζακύνθου.
Ένα ακόμα επιπλέον στοιχείο που έρχεται στο φως είναι ότι η γυναίκα είχε δικαστική συμπαραστάτη και το σημειώνουμε γιατί σε αυτή την περίπτωση η συμπαραστάτης πρέπει να ασχοληθεί με τα τρέχοντα ζητήματα.
Το ζητούμενο μέχρι χθες ήταν να διατεθεί τάφος και να εξευρεθούν χρήματα για τα τελετουργικά της ταφής.
Το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε απόφαση να διατεθούν τόσο τα χρήματα που απαιτούνται όσο και να διατεθεί τάφος για την γυναίκα. Βέβαια χθες και μετά το θόρυβο που ξέσπασε από τα μέσα ενημέρωσης, μάθαμε ότι η ηλικιωμένη είχε χρήματα στον τραπεζικό της λογαριασμό, ενώ κάθε μήνα ελάμβανε την σύνταξή της.
Επίλογος του όλου θέματος είναι γιατί έπρεπε να παραμείνει για 17 ημέρες στο ψυγείο του νεκροθαλάμου του Νοσοκομείου και να μην ενδιαφερθεί κανένας για την ταφή της…
Τελικά η ταφή γίνεται με εισαγγελική εντολή και το σχετικό έγγραφο εστάλη στο Δήμο που την προηγούμενη ημέρα είχε λάβει και την σχετική απόφαση ν διαθέσει τα απαραίτητα.
Η νεκρώσιμος ακολουθία για την Ίνγκριτ Κουντουριώτη θα ψαλεί στην εκκλησία του Παντοκράτορα και η ταφή θα γίνει στο 1ο νεκροταφείο της πόλης.

Ένα σχόλιο

  1. Η κυρία Ίνγκριντ Κουντουριώτη ήταν ένας πολύ αξιόλογος άνθρωπος με ευαισθησίες .Δωρητές αυτή και ο σύζυγός της Διονυσάκης ,όπως η ίδια τον αποκαλούσε μέχρι την τελευταία της στιγμή ,των προσωπικών οικογενειακών κειμηλίων της οικογενείας από την Ελληνική Επανάσταση
    του 1821,σε μουσείο της Ύδρας αίθουσα του οποίου φέρει το όνομά τους.Τελευταία δωρεά ένα χρυσόδετο βιβλίο Γερμανού συγγραφέα με τίτλο “ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ” στον κο Αρετάκη Νικήτα,το οποίο με εμπιστεύτηκε να το παραδώσω προσωπικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *