Ζάκυνθος

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη η άσκηση “Σεισίχθων 2022” από την Πυροσβεστική υπηρεσία στο Νοσοκομείο Ζακύνθου (photos)

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης η άσκηση αντιμετώπισης σεισμού με την κωδική ονομασία «Σεισίχθων 2022» στο κτίριο του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου, από την Πυροσβεστική υπηρεσία Ζακύνθου.

Γενικός σκοπός της Άσκησης Ετοιμότητας «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2022» ήταν η αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητα των Υπηρεσιών της Πυροσβεστικής δύναμης του νησιού μας και των εμπλεκόμενων φορέων στην αντιμετώπιση του σεισμικού κινδύνου.

Στην άσκηση «Σεισίχθων 2022» συμμετείχαν  το Διευθύνων Επιτελείο Άσκησης (Δ.Ε.Α.) : Διοικητής Π.Υ. Ν. Ζακύνθου, ομάδα Σχεδιασμού Άσκησης (Ο.ΣΧ.Α): Επιπυραγός (14109) Χριστοφής Π. Χρυσόστομος, Πυρονόμος Βούρτσης Δ. Σπήλιος.

Το Ασκούμενο Επιτελείο της άσκησης το οποίο αποτελείται από τον Αν. Διοικητή της Π.Υ. Ζακύνθου, ως επικεφαλής όλων των Πυρ/κών δυνάμεων επί του πεδίου. Τον Προϊστάμενο Κίνησης της ΔΙ.Π.Υ. Ν. Ζακύνθου, ως υπεύθυνο του χώρου συγκέντρωσης δυνάμεων και της υποστήριξης των επιχειρήσεων. Τον Επιχειρησιακό Αξιωματικό της Π.Υ. Ζακύνθου, ως υπεύθυνο των επιχειρήσεων πυρόσβεσης και διάσωσης. Τον Αξ/κό Υπηρεσίας της Π.Υ. Ζακύνθου.

Επίσης συμμετείχαν :ΔΙ. Π.Υ. Ν. Ζακύνθου, Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου, Π.Κ. Ελατίων, η Ε.Μ.Α.Κ. (προσομοίωση), η ΕΛ.ΑΣ. – Τροχαία Ζακύνθου, το Ε.Κ.Α.Β.. η Δ.Ε.Η. (προσομοίωση), η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Ενότητας Ιονίων Νήσων και η Πολιτική Προστασία Δήμου Ζακύνθου (προσομοίωση).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *