Ζάκυνθος

Με αυξημένα μέτρα προφύλαξης ξεκίνησε το επισκεπτήριο στον ΟΔΑΖ

Την περασμένη Παρασκευή ξεκίνησε και πάλι το επισκεπτήριο στον ΟΔΑΖ και το γεγονός ότι η εμβολιαστική κάλυψη των  ωφελούμενων στη δομή έχει ξεπεράσει σε ποσοστό το 95% δίνει μια μεγαλύτερη ευελιξία στα προβλεπόμενα μέτρα, που ήδη περιγράφονται σε ΚΥΑ που εκδόθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ , αν η εμβολιαστική κάλυψη στη Μονάδα Φιλοξενίας Ηλικιωμένων είναι πάνω από 95% για τους εργαζόμενους και 85% για τους φιλοξενούμενους, τότε οι επισκέπτες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι μπορούν να επισκέπτονται τον συγγενή τους, έχοντας κάνει selftest. Αν δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι, πρέπει να κάνουν rapidtest. Με αυτήν την εμβολιαστική ποσόστωση επιτρέπεται μέχρι μία προγραμματισμένη επίσκεψη την εβδομάδα, (δηλαδή 4 επισκέψεις τον μήνα). Σε οποιαδήποτε άλλη ποσόστωση εμβολιαστικής κάλυψης της Μονάδας ή της Δομής, οι επισκέπτες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι κάνουν selftest, ενώ οι μερικώς εμβολιασμένοι κάνουν rapidtest. Σε αυτήν την περίπτωση η επίσκεψη περιορίζεται σε μία ανά δεκαπενθήμερο. Όσο για τον αριθμό των επισκεπτών ανά επίσκεψη, αυτός καθορίζεται στο ένα άτομο ανά φιλοξενούμενο στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων ή Δομή Ευάλωτων Ομάδων, ενώ δύο άτομα ανά φιλοξενούμενο επιτρέπονται, όταν και τα δύο άτομα είναι πλήρως εμβολιασμένα.

Όλοι οι επισκέπτες θα πρέπει να είναι ενήμεροι για την εφαρμογή των ενδεικνυόμενων προφυλάξεων (απολύμανση χεριών, χρήση μάσκας, κλπ) και να λαμβάνουν τα αντίστοιχα μέτρα.

Ο Πρόεδρος του ΟΔΑΖ Δ, Καμβάσης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Ερμή  σημείωσε πως παρά τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού σε ωφελούμενους αλλά και προσωπικό, τα οποία μάλιστα αναμένεται να αυξηθούν με εμβολιασμούς και άλλων εργαζόμενων, τα μέτρα τήρησης αποστάσεων, θερμομέτρησης και χρήσης μάσκας παραμένουν

«Στον ΟΔΑΖ έχει εμβολιαστεί το 85% των φιλοξενούμενων και το 95% των εργαζόμενων και θεωρώ πως σε ότι αφορά τους εργαζόμενους σύντομα θα είμαστε στο 100%.» ανέφερε σημειώνοντας πως ειδικά για τον ΟΔΑΖ προβλέπεται μια επίσκεψη την εβδομάδα για τους ωφελούμενους με εξαίρεση τις παρηγορητικές επισκέψεις που μπορεί να είναι έκτακτα αλλά μόνο για 15 λεπτά. Η διπλή μάσκα είναι απαραίτητη στην συναναστροφή μεταξύ επισκέπτη και ωφελουμένου, εκτός αν είναι και οι δύο εμβολιασμένοι.

Ο κ. Καμβάσης ανέφερε πως θα ακολουθήσει Δελτίο Τύπου όπου θα γίνεται αναλυτική αναφορά στα μέτρα, ενώ αναφερόμενος στα υπόλοιπα ζητήματα που αφορούν την λειτουργία του ΟΔΑΖ, στάθηκε στον οικονομικό έλεγχο των προηγούμενων ετών από ορκωτούς λογιστές αλλά και στην καταγραφή της ακίνητης περιουσίας.

Ο έλεγχος έχει ήδη ξεκινήσει από τους ορκωτούς λογιστές που έχουν αναλάβει τον  οικονομικό διαχειριστικό έλεγχο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Π.Ι.ΝΟ.Δ.Α.Ζ. Ν.Π.Δ.Δ. για  τα έτη 2016, 2017, 2018. Ο κ. Καμβάσης σημείωσε πως η διενέργεια των ελέγχων δεν πρέπει να θεωρείται από κανέναν ως μομφή για την προηγούμενη διοίκηση, αφού είναι δείγμα υγιούς λειτουργίας του Οργανισμού. Σημείωσε δε πως ο έλεγχος αυτός θα πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο.

Μια πρόσφατη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού αφορά  την ανάθεση σε  τεχνική Εταιρεία του έργου «Ανάπτυξη Συστήματος Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας ΣυΔΑΠ του ΟΔΑΖ»  με σκοπό να υπάρχει μια πλήρης εικόνα των ακινήτων σε Ζάκυνθο και εκτός Ζακύνθου και μια καλύτερη διαχείριση στο μέλλον όχι μόνο για την ενοικίαση, αλλά και την ένταξη σε προγράμματα όπως το Εξοικονομώ –Αυτονομώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *