Ζάκυνθος

Mπλόκο 400 χιλ. € στα οικονομικά του Δήμου

Σε εκκρεμότητα βρίσκεται για ακόμη μια φορά η καταβολή των επιδομάτων του τελευταίου διμήνου στους δικαιούχους της Πρόνοιας και ήδη έχει σημειωθεί σημαντική καθυστέρηση στην πληρωμή τους.

Αυτή τη φορά όμως, η καθυστέρηση δεν οφείλεται μόνο στα συναρμόδια Υπουργεία που καθυστέρησαν να υπογράψουν τις σχετικές αποφάσεις και να ολοκληρώσουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες, αλλά και στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τις τραπεζικές συναλλαγές  του Δήμου Ζακυνθίων!

Πιο συγκεκριμένα τα χρήματα που αντιστοιχούν στα προνοιακά επιδόματα και είναι περίπου 400.000 Ευρώ δεν μπορούν να κατατεθούν στον τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου Ζακυνθίων, γιατί την ίδια στιγμή θα κατασχεθούν από την ασφαλιστική εταιρεία. Η ασφαλιστική εταιρεία διεκδίκησε από το Δήμο το ποσό των 600.000 Ευρώ και πλέον ο Δήμος καλείται να το πληρώσει για μια περίπτωση θανατηφόρου τροχαίου που είχε προκληθεί το 2005 από υπάλληλο του Δήμου. Το συμβάν αφορούσε φορτηγό του Δήμου Αρκαδίων, ο οδηγός του οποίου ενεπλάκησε τροχαίο και τραυματίστηκε θανάσιμα ένας αλλοδαπός υπήκοος.

Η ασφαλιστική εταιρεία πλήρωσε αποζημίωση στην οικογένεια του θανόντος και τα χρήματα αυτά διεκδικήθηκαν στη συνέχεια από το Δήμο Αρκαδίων (σήμερα από το Δήμο Ζακυνθίων).

Χθες, ο επανεκλεγείς Πρόεδρος του Σωματείου των Ατόμων με Αναπηρία Γιάννης Γρέκας, είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Στέλιο Μποζίκη για το ζήτημα της καταβολής των προνοιακών επιδομάτων και δόθηκαν δεσμεύσεις πως το πρόβλημα θα ξεπεραστεί μέχρι την Παρασκευή ή το αργότερο μέχρι την προσεχή Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η λύση που αναζητείται από τη δημοτική αρχή είναι η πληρωμή να γίνει μέσα από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Μιλώντας στην εφημερίδα μας ο κ. Γρέκας σημείωσε:

«Με την προοπτική πως στα τέλη Απριλίου θα έπρεπε να έχουν υπογραφεί οι σχετικές αποφάσεις και τα χρήματα να έχουν πληρωθεί το διάστημα από 10 μέχρι 15 Μαΐου, υπάρχει καθυστέρηση! Το Υπουργείο καθυστέρησε να υπογράψει την απόφαση για την έγκριση των κονδυλίων και αυτό έγινε στις 31 Μαΐου. Η επίδοση των επιδομάτων καθυστέρησε και στη συνέχεια, δημιουργήθηκε πρόβλημα εξαιτίας της εντολής κατάσχεσης των λογαριασμών του Δήμου από την Interamerican. Με το Δήμαρχο έχουμε καθημερινή συνεργασία και πιστεύω πως βρήκαμε έναν τρόπο να πληρωθούν τα επιδόματα μέχρι την Παρασκευή ή το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα.

Να σημειωθεί πως για τους δικαιούχους που λαμβάνουν το επίδομα μέσω Ταχυδρομείου θα πρέπει να υπολογιστεί μια επιπλέον καθυστέρηση περίπου 10 ημερών.

«Γνωρίζουμε πως υπάρχει πολύς κόσμος που έχει άμεση και απόλυτη ανάγκη τα επιδόματα! Ειδικά μάλιστα από την στιγμή που για να πάρει κάποιος και τα φάρμακά του πρέπει να πληρώσει ένα μεγάλο μέρος ή ακόμη και το σύνολο του κόστους» σχολίασε ο Πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Γιάννης Γρέκας.

Η παραπάνω σοβαρή εξέλιξη πάντως σε ότι αφορά τις τραπεζικές συναλλαγές του Δήμου, έχει προκαλέσει προβλήματα και στην καταβολή των μισθοδοσιών στο προσωπικό.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *