Ζάκυνθος

Λυματοφόρο στο Λίβα ζητά ο “Βραχιώνας”!

Μεγάλη ποσότητα λυμάτων έχει συγκεντρωθεί στο χώρο όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Βιολογικού στο Λίβα και στην περιοχή όπου γίνεται η προσωρινή  διαχείριση των απορριμμάτων βρέθηκαν χθες το πρωί εκπρόσωποι του Συλλόγου “Βραχιώνας”, αλλά και της ομάδας “Καθαρά Νερά”.

Σύμφωνα με τις εικόνες που μας μετέφεραν οι εθελοντές και αποτυπώνονται και στο φωτογραφικό υλικό που μας κοινοποίησαν, το πιο έντονο και πιεστικό πρόβλημα είναι αυτό με τα λύματα που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή  σε πολύ μεγάλες ποσότητες. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του -Ε- επιστρέφοντας από την «αυτοψία» στο Λίβα, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας του “Βραχιώνα”,  Σ. Σκιαδόπουλος περιέγραψε μια κατάσταση που όλο και χειροτερεύει και αναρωτήθηκε για ποιο λόγο ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς δεν έκανε τον κόπο να πετάξει με το… ελικόπτερο και πάνω από την συγκεκριμένη περιοχή.

«Ο κ. Χαρδαλιάς ως υπεύθυνος για την πολιτική προστασία θα έπρεπε να δει τι συμβαίνει και με το Λίβα, πετώντας από πάνω με το ελικόπτερο. Η Δημόσια Υγεία δεν έχει να κάνει μόνο με τον κορονοϊό» τόνισε, υπογραμμίζοντας πως η πρώτη ενέργεια που θα κάνει ο Σύλλογος επιστρέφοντας από την αυτοψία είναι να ενημερώσουν το Δήμαρχο Νικήτα Αρετάκη σχετικά με τις διαπιστώσεις τους και να ζητήσουν άμεσα να φτάσει στην περιοχή λυματοφόρο . Σύμφωνα με πληροφορίες για το θέμα ενημερώθηκε τελικά από το Σύλλογο ο Αντιδήμαρχος Νικήτας Σπίνος.

Ο τεχνικός σύμβουλος του Βραχιώνα Ν. Ζαράνης που επίσης επισκέφτηκε την περιοχή, σημείωσε πως τόσο η κομποστοποίηση όσο και το κόσκινο δε δουλεύουν, ενώ ακόμη δεν έχει αποκατασταθεί η βλάβη στον τεμαχιστή. Παρόλα αυτά η ηλεκτροδότηση στο χώρο έχει αποκατασταθεί.

Εκ μέρους της ομάδας Καθαρά Νερά, η κ. Ντάσιου σημείωσε πως σε  οι εικόνες που αποτύπωσε σε καμία περίπτωση δεν αρμόζουν σε ένα έργο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, αν και αναγνώρισε πως γίνονται προσπάθειες 

«Είχε αρνητικές εικόνες αλλά φαίνεται ότι γίνετε μια προσπάθεια να διορθωθεί το λάθος!» ανέφερε, εκφράζοντας τον έντονο προβληματισμό της για τις τεράστιες ποσότητες ανακυκλώσιμου υλικού που υπάρχει σήμερα εκεί. 

Η τελευταία κακοκαιρία εκτός από τα προβλήματα ηλεκτροδότησης παρέσυρε και την περίφραξη από το χώρο του Βιολογικού ενώ προκάλεσε και άλλες μικροζημιές που θα πρέπει να αποκατασταθούν και ο προβληματισμός που εξέφρασαν όλοι οι εθελοντές που επισκέφτηκαν το χώρο είναι σε ποιο οικόπεδο αναμένεται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα οι εργασίες για το εργοστάσιο, καθώς η σύμβαση βρίσκεται για έγκριση στο Ελεγκτικό. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *