Κόσμος

Lockdown στην Αυστρία: Εικόνες από την έρημη και… στολισμένη Βιέννη

Σε καθεστώς καραντίνας μπήκε η Αυστρία από τα μεσάνυχτα, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να περιορίσει τη μετάδοση του κορονοϊού στη χώρα. Η Βιέννη έχει μετατραπεί σε έρημη πόλη, ενώ οι εικόνες που έρχονται θυμίζουν τα lockdown των προηγούμενων μηνών.

Το νέο lockdown στην Αυστρία προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, καθώς μέχρι πρότινος η κυβέρνηση έκανε λόγο για ένα αδιανόητο μέτρο. Ωστόσο, η σημαντική αύξηση των κρουσμάτων και των νεκρών οδήγησε τους αρμόδιους στο γενικό lockdown. 

Για μια ακόμη φορά οι 8,9 εκατομμύρια Αυστριακοί απαγορεύεται να βγουν από τα σπίτια τους. Μπορούν μόνο να βγουν για ψώνια, να αθληθούν ή να πάνε στον γιατρό.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή τη φορά τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά, αν και οι αρχές προτείνουν στους γονείς να κρατούν τα παιδιά στο σπίτι. 

Στους δρόμους κυκλοφορούν και πάλι μόλις ελάχιστοι πολίτες, ενώ τα καταστήματα, τα εστιατόρια και οι χριστουγεννιάτικες αγορές είναι κλειστές. 

Οι γονείς θα μπορούν να πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο και στην εργασία τους. Αν και οι περισσότεροι θα εργάζονται από το σπίτι της μέσω τηλεργασίας.
Οι, πλέον χριστουγεννιάτικοι, δρόμοι της Βιέννης προκαλούν θλίψη χωρίς το πολύβουο πλήθος. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *