Ζάκυνθος

Λίβας: Χύδην απορρίμματα “κρυμμένα” σε τοίχο από δεμάτια

Αίσθηση  προκαλεί το φωτογραφικό υλικό που δόθηκε στη δημοσιότητα από τους εκπροσώπους του “Συλλόγου Προστασίας του Βραχιώνα” καθώς  το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής οι συμπολίτες μας πραγματοποίησαν μια ακόμη «αυτοψία» στο χώρο προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων στο Λίβα. Οι εικόνες που αποτύπωσαν επιβεβαιώνουν πως το πρόβλημα με την συσσώρευση δεματίων μέρα με την μέρα διογκώνεται, ενώ οι τεράστιες ποσότητες απορριμμάτων που μεταφέρθηκαν εκεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού δημιουργούν  μια ακόμη πιο ασφυκτική κατάσταση, που επιβάλει την άμεση λήψη των αναγκαίων μέτρων για την αποσυμφόρηση της περιοχής.

Αυτό που διαπίστωσαν οι συμπολίτες μας, σύμφωνα με όσα μετέφερε στον -Ε- ο εκπρόσωπος του Συλλόγου προστασίας του Βραχιώνα Στ. Σκιαδόπουλος, είναι πως στην περιοχή έχει δημιουργηθεί ένας «τοίχος» από δεμάτια, στο εσωτερικό του οποίου υπάρχουν χύμα σύμμεικτα απορρίμματα που δεν έχουν δεματοποιηθεί! 

Αναλυτικότερα, κατά την επίσκεψή τους διαπίστωσαν όπως ανέφερε ο κ. Σκιαδόπουλος, απορρίμματα χύδην και γύρω γύρω δέματα για να μην φαίνονται, προβλήματα με τα δεμάτια που έχει σχηματίσει ο  νέος δεματοποιητης αλλά και την ανύπαρκτη λειτουργία του Βιολογικού. Ο ίδιος μίλησε με υψηλούς τόνους και ιδιαίτερα επικριτικά για τη διοίκηση του περιφερειακού Φορέα, σημειώνοντας πως κινδυνεύει η υγεία των περιοίκων αλλά και όλων των κατοίκων του νησιού και θα πρέπει να δοθεί άμεσα χρονοδιάγραμμα για την απομάκρυνση των δεματίων.

Σε ότι αφορά τις καταγγελίες που είχαν προηγηθεί από τους εκπροσώπους των περιβαλλοντικών οργανώσεων για την αδειοδότηση του παρακείμενου οικοπέδου που θα μεταφερθεί μέρος των δεματίων, σε επικοινωνία του –Ε- με τον Διευθυντή Δασών, ο τελευταίος σημείωσε πως η Υπηρεσία έχει εγκρίνει την παραχώρηση περίπου 15 στρεμμάτων για να εξυπηρετηθεί η ανάγκη που υπάρχει για τη διαχείριση των απορριμμάτων και αυτό που αναμένεται είναι η προσκόμιση των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων.

Το απόγευμα της Κυριακής πάντως οι εκπρόσωποι των περιβαλλοντικών οργανώσεων είχαν μια ακόμη συνάντηση προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες ενέργειες τους που σύμφωνα με πληροφορίες θα αφορούν δυναμικές παρεμβάσεις για την ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών. 

ermisnewsroom

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *