Ο Jean-Charles Metayer είναι ένας σεφ που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, έχοντας διαγράψει μία σημαντική πορεία στον εστιατορικό χώρο – από τη συνεργασία του με τον Jacques Le Divellec, πολυβραβευμένο σεφ θαλασσινών στη Γαλλία και τη μαθητεία του ως sous-chef στο βραβευμένο με δύο αστέρια Michellin εστιατόριο του Divellec στο Παρίσι μέχρι τα Peninsula All-Suite Hotel στην Ελούντα και Premiere στο Athenaeum Intercontinental καθώς και τα εστιατόρια του Grischa Hotel στο Davos της Ελβετίας.
Αυτή τη φορά, ο γνωστός Γάλλος σεφ ενώνει τις δυνάμεις του με τον φίλο και συνεργάτη του, επιχειρηματία Άγγελο Κονταράτο, και παρουσιάζουν στην εστιατορική Αθήνα το Le Pavillon. Το νέο εστιατόριο στεγάζεται σε μία ολόλευκη, αυθεντική μονοκατοικία του 1940 με καταπράσινο κήπο στο Χαλάνδρι. Σε αυτό το περιβάλλον, η κουζίνα, το σέρβις, οι χώροι, η αισθητική και η ατμόσφαιρα αντιπροσωπεύουν όλα εκείνα που πρεσβεύει γαστρονομικά ο Jean-Charles Métayer κατά τη διάρκεια της 20ετούς πορείας του.

Το συγκεκριμένο μέρος περιέχει την ουσία μίας άλλης εποχής, προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις του design και της γαστρονομίας του 2020. Η αναπροσαρμογή του κτίσματος που φιλοξενεί το Le Pavillon επικεντρώθηκε στην ανάδειξη και στον εκσυγχρονισμό αυτού του τύπου κτιρίου με την εσωτερική αυλή, την κομψή είσοδο και την πυκνή βλάστηση, αποτελώντας ένα καταφύγιο για όποιον το επιλέξει.

Στο πρώτο μενού του Le Pavillon, ο σεφ θέλει να μοιραστεί με τους καλεσμένους του, τα δικά του αγαπημένα πιάτα από τη γαστρονομική του πορεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το πάθος του για το ψάρι κυριαρχεί και η αγάπη του για τα κορυφαία υλικά, χωρίς πολλές παρεμβάσεις και με κριτήριο επιλογής την εποχικότητα, τον οδηγούν στη δημιουργία ενός μενού με μεσογειακό ταπεραμέντο και γαλλικές τεχνικές. Η ισορροπία των γεύσεων και των υφών σε μια αρμονική ενορχήστρωση, ώστε η μία να αναδεικνύει την άλλη, χαρακτηρίζουν το à la carte menu, το οποίο μπορεί κάποιος να απολαύσει σχεδόν ολόκληρο μέσα από το degustation menu των 8 σταδίων.
Σούπα από σκόνη φιστικιού Αιγίνης σε κονσομέ από κοτόπουλο, Καραβίδες Χαλκίδας, χταπόδι καρπάτσιο με ζυμαρικά με μαύρο σουσάμι, Black angus ταρτάρ με σαλάτα εποχής και τραγανές πατάτες, Μπαρμπούνι σε σως από δεντρολίβανο, σερβιρισμένο με ραβιόλι γεμιστό με άγρια μανιτάρια, Κακλάνι με φύλλα παντζαριού, κρεμμύδια στιφάδο και πουρέ σελινόριζας είναι μόνο μερικά από τα γευστικά highlights.

Όλα τα παραπάνω πλαισιώνονται από μία ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών με περισσότερες από 100 ετικέτες του ελληνικού και διεθνή αμπελώνα, που δημιουργήθηκε για άριστο pairing με τα πιάτα του σεφ, από τον εξαιρετικό sommelier Άγγελο Αντωνίου. Στο φυσικό μπαρ του εστιατορίου σερβίρονται premium ποτά αλλά και κλασικά cocktails. “Στο Le Pavillon συνδυάζω τις δυο πατρίδες της ζωής μου, τη Γαλλία και την Ελλάδα, μα και τις δυο δικές μου θάλασσες, τον Ατλαντικό ωκεανό και τη Μεσόγειο. Δημιουργώ με το χέρι, το νου και την καρδιά μου, όσα πολύτιμα με δίδαξαν οι τόποι, τα στοιχεία και οι περιπλανήσεις μου” αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος o Jean-Charles Métayer.
ΠΗΓΗ: squire.com.gr