Ζάκυνθος

Κρονοϊός: Αίσθημα ευθύνης και αυτοπροστασίας ζητά ο γιατρός Π. Δραγώνας

Τριψήφιο νούμερο είχαμε χθες στον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού στη Ζάκυνθο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ και που επιβεβαιώνουν τους ειδικούς περί μεγάλης ανόδου των περιστατικών αυτές τις ημέρες.

115 περιστατικά έγιναν γνωστά χθες Τρίτη 28 Ιουνίου που εντοπίστηκαν από τους ελέγχους στη Ζάκυνθο, ενώ στην Κέρκυρα είχαμε 418, στην Κεφαλονιά 87, στην Ιθάκη 4 και στη Λευκάδα 30.

Μιλώντας στον –Ε- ο γιατρός παθολόγος Πέτρος Δραγώνας σημείωσε ότι είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και ζήτησε από τους συμπολίτες μας να δείξουν αίσθημα ευθύνης και αυτοπροστασίας.

Στο Κέντρο Υγείας Ζακύνθου (ισόγειο ΙΚΑ) συνεχίζουν σε καθημερινή βάση να γίνονται δωρεάν rapid test και σήμερα Τετάρτη από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι οι πολίτες μπορούν να προσέρχονται για δειγματοληπτικό έλεγχο.

Αν-  στη συνέχεια – αυτοί που έκαναν το τεστ θέλουν το αποτέλεσμα πρέπει να γνωρίζουν ότι:  Η έκδοση ψηφιακής βεβαίωσης αποτελέσματος για τους διαγνωστικούς ελέγχους COVID-19 πραγματοποιείται από το gov.gr, στην υπηρεσία «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19». Η σύνδεση με τη συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet.

Για τους μη εμβολιασμένους πολίτες η ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος από το gov.gr είναι διαθέσιμη μόνον εφόσον ο έλεγχος έχει πραγματοποιηθεί σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.

Την ίδια στιγμή με ανάρτησή του ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος σημειώνει πως  «ταεμβόλια πλέον δεν είναι αποτελεσματικά όσον αφορά στην αποτροπή της ήπιας λοίμωξης και φαίνεται ότι δεν είναι επίσης αποτελεσματικά όσον αφορά στην μείωση της πιθανότητας διασποράς. Για να σταματήσει η πανδημία θα χρειαστούμε εμβόλια και φάρμακα που θα εμποδίζουν τη διασπορά του ιού. Τα επικαιροποιημένα εμβόλια που θα έχουμε τη φθινοπωρινή περίοδο δεν θα το κάνουν αυτό. Επομένως η προσπάθεια των φαρμακευτικών εταιριών αλλά και των παγκόσμιων ρυθμιστικών αρχών θα έπρεπε εδώ και καιρό να επικεντρωθεί στην κατεύθυνση της παραγωγής πιο ολοκληρωμένων εμβολίων. Με δεδομένη την κόπωση των πολιτών σε πολλές χώρες με τους συνεχείς εμβολιασμούς χρειαζόμαστε πλέον καλύτερα εμβόλια. Εκτός αν είμαστε τυχεροί και ο ιός τύχει να εξασθενήσει πολύ ώστε να μην αποτελεί σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *