Ζάκυνθος

Κριτική του Βουλευτή στην επιστολή του Δημάρχου για τα πρόστιμα των ναυαγοσωστών

Για το ζήτημα των προστίμων που επιβλήθηκαν στο Δήμο Ζακύνθου από το Λιμεναρχείο για την έλλειψη ναυαγοσωστών στις παραλίες που έχουν χαρακτηριστεί ως πολυσύχναστες, ο Βουλευτής ανέφερε πως το κυρίαρχο θέμα δεν είναι το οικονομικό, αλλά αυτό της ασφάλειας και της προστασίας ανθρώπινων ζωών. Ο ίδιος σχολίασε με αρνητικό τρόπο τα όσα ανέφερε στην επιστολή του ο Δήμαρχος Νικήτας Αρετάκης για το θέμα «συμψηφίζοντας» τη δαπάνη για τα πρόστιμα με τη δαπάνη για την ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών.

«Δεν είναι δυνατόν να λέγονται αυτά και να καταγράφονται και σε ανακοινώσεις. Το θέμα των ναυαγοσωστών δεν αφορά τα πρόστιμα αλλά την ασφάλεια» σχολίασε.

Όπως έκανε γνωστό, είχε ενημέρωση για το ζήτημα με το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων και προς το παρόν το θέμα του Δήμου  Ζακύνθου είναι υπό εξέταση.

«Ελπίζω να έχουν γίνει όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες και αυτό θα αποδειχθεί σύντομα» ανέφερε ο Βουλευτής σημειώνοντας πως πέρυσι είχαμε δυστυχώς 7 πνιγμούς και σε 3 περιπτώσεις αναζητούνται ευθύνες σε σχέση με την ύπαρξη ναυαγοσωστών στις παραλίες που έγιναν τα συμβάντα.

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Επιτροπής για το Ναυάγιο 

Ο Βουλευτής αναφέρθηκε τέλος στην συνάντηση που είχε την Τετάρτη με την Πρόεδρο της Επιτροπής για το Ναυάγιο αλλά και το Διευθυντή και εξέφρασε την ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα των πρώτων συναντήσεων της Επιτροπής αλλά και για τα γοργά βήματα που γίνονται.

«Το Ναυάγιο πρέπει να είναι ανοιχτό φέτος και να πιέσουμε να γίνουν πράγματα που δεν έγινα ποτέ» ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία απολύτως μελέτη για το Ναυάγιο, με εξαίρεση ίσως το σχέδιο του καθηγητή  Λέκκα για την παραλία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *