Κοινωνία

Κλιμάκια του ΕΛΓΑ για ελέγχους σε αγροτικές καλλιέργειες

 

Έντονη κινητικότητα υπάρχει για τους αγρότες που υπέστησαν ζημιά από την μεγάλη κακοκαιρία και ήδη χθες έγινε η πρώτη σύσκεψη με τους αρμόδιους για να καταγραφεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον –Ε- ο πρώην Πρόεδρος του Συνεταιρισμού και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Διονύσιος Βερτζάγιας, οι ζημιές δεν είναι μόνο στην ελαιοπαραγωγή καθώς έχουμε ξεριζωμένα ελαιόδεντρα, σπασμένα κλαδιά και εκτός από τις ελιές που έπεσαν στο χώμα, υπάρχουν αυτές που είναι χτυπημένες πάνω στα δέντρα.  

Οι γεωπόνοι τις επόμενες ημέρες θα μας πουν αν χρειάζεται να ραντιστούν τα ελαιόδεντρα, γιατί ο καρπός που έχει ανοίξει θα καταστραφεί. Ο κ. Βερτζάγιας ανέφερε ότι οι αγρότες θα ενημερωθούν για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν. Ακόμα συμπλήρωσε ότι  ζημιές έχουν γίνει στα εσπεριδοειδή, στα κηπευτικά και στα αμπέλια. Κάποιοι παραγωγοί δεν είχαν τελειώσει ακόμα με τον τρύγο, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που καταστράφηκαν τα κλήματα τα οποία ξερίζωσε ο αέρας. 

Οι πληγέντες αγρότες θα πρέπει να καταθέσουν αιτήσεις στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ στις οποίες θα δηλώσουν τις εκτάσεις και το είδος της καλλιέργειας που καταστράφηκε. 

Αγγελική Ξενόφου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *