Κοινωνία

Κλιμάκια αρχίζουν ελέγχους στις ζημιές σε κτίρια

Η διαδικασία για τους ελέγχους εκεί που ο κυκλώνας προκάλεσε ζημιές, αρχίζει και θα γίνει σε πρώτο και δεύτερο βαθμό.
Οι δημότες ζητούν συνέχεια ενημέρωση και δεν ξέρουν αν θα απευθυνθούν στο Δήμο ή στην Περιφέρεια. Για το λόγο αυτό εκδίδονται ανακοινώσεις και μέσω αυτών οι κάτοικοι του νησιού πληροφορούνται για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν.
Αναφορικά με τις ζημιές στις επιχειρήσεις, έχει αναλάβει η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου να συγκεντρώσει τις αιτήσεις και στο Δήμο θα εξυπηρετηθούν οι αγρότες. Εκείνο που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό είναι πού θα γίνουν αιτήσεις για τις ζημιές στις κατοικίες.
Πολλά σπίτια αλλά και μαγαζιά έχουν υποστεί τις ακόλουθες ζημιές από το δυνατό αέρα: τους πήρε τμήματα από τη στέγη, τους αφαίρεσε τα κεραμίδια, αποκολλήθηκαν πινακίδες, κόπηκαν διακοσμητικά, έπεσαν στα κτίσματα δέντρα και προκάλεσαν μεγάλη ζημιά κλπ.
Εκείνο που πρέπει να γνωρίζουν οι πληγέντες οι οποίοι ενδέχεται να έκαναν άμεσα αποκατάσταση ζημιών για να μείνουν μέσα στα σπίτια τους, είναι να έχουν φωτογραφικό υλικό από την καταστροφή για να το προσκομίσουν εκεί που θα τους ζητηθεί.
Σε ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας γίνονται γνωστά τα ακόλουθα:
Έχει συγκροτηθεί από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ζακύνθου, η Επιτροπή καταγραφής και αποτίμησης ζημιών στις πληγείσες επιχειρήσεις στην Π.Ε. Ζακύνθου λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων τις 17ής και 18ής Σεπτεμβρίου 2020, τα οποία έπληξαν το σύνολο της επικράτειας του νησιού μας. Η Επιτροπή καταγραφής και αποτίμησης ζημιών θα προβεί σε επιτόπιες αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές.
Παρακαλούνται, όσοι έχουν υποστεί ζημία σε επαγγελματικούς χώρους, να επικοινωνήσουν για την υποβολή σχετικής αίτησης με τα πλήρη στοιχεία της επιχείρησης, στα κάτωθι στοιχεία επικοινωνίας κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στα τηλέφωνα της Δ/νσης Ανάπτυξης ΠΕ Ζακύνθου 26953.60355 και 26953.60358 email : [email protected] και στο Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη 26953.60300 email : [email protected]
Επιπλέον στις περιπτώσεις που υπάρχει ανάγκη απομάκρυνσης των υλικών, οι επιχειρηματίες παρακαλούνται πριν την απομάκρυνση τους να φωτογραφίσουν την τρέχουσα κατάσταση προκειμένου να χρησιμοποιηθούν οι φωτογραφίες ως δικαιολογητικό τεκμηρίωσης των ζημιών ιδίως ως προς την κλίμακά τους.

Μ.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *