Κοινωνία

Κινητοποιήσεις από την ΕΛΜΕΖ για την παιδεία: “Τα σχολεία ανοίγουν όπως ακριβώς έκλεισαν”

Την αγωνία των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου για την προοπτική επαναλειτουργίας των Γυμνασίων και Λυκείων, χωρίς να έχει προηγηθεί κανένα μέτρο για την ασφάλεια των μαθητών αλλά και των καθηγητών, μετέφερε ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕΖ Φ. Προβής σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες το μεσημέρι.

Ο εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών τόνισε πως τα σχολεία ξανανοίγουν χωρίς να υπάρχει καμία αλλαγή από την μέρα που έκλεισαν και αυτό σημαίνει ασφαλώς πως κανείς δεν μπορεί να διαβεβαιώσει πως θα παραμείνουν ανοιχτά! Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο κ. Προβής έφερε την επαναλειτουργία νηπιαγωγείων και δημοτικών, που χωρίς να έχουν προηγηθεί τα αναγκαία μέτρα, κλείνουν το ένα μετά το άλλο σε όλη την Ελλάδα, μετά από εμφάνιση κρουσμάτων της πανδημίας.

Ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕΖ προανήγγειλε κινητοποιήσεις που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες και σε τοπικό επίπεδο για την ανάδειξη των προβλημάτων της Παιδείας.

¨Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση παραμένει κλειστή χωρίς κανένα χρονικό ορίζοντα και μέσα σε αυτή την κατάσταση ιδιαίτερα δύσκολη είναι η θέση των μαθητών της Γ΄ Λυκείου που θα δώσουν πανελλήνιες. Από την πρώτη στιγμή είχαμε αναδείξει τα μέτρα για την προστασία των μαθητών, όπως η αραίωση των μαθητών, η πρόσληψη καθαριστριών, η αύξηση των δρομολογίων. Το Υπουργείο από την πρώτη στιγμή όμως κώφευσε και δεν έδειξε καμία διάθεση να χρηματοδοτήσει αυτές τις επιπλέον ανάγκες” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕΖ, κάνοντας μια αναφορά και στο ζήτημα των αλλαγών που προωθεί η Κυβέρνηση για την τριτοβάθμια εκπαίδευση σημειώνοντας πως πλέον τα πανεπιστήμια είναι ανοιχτά μόνο για όσους έχουν να πληρώσουν.
Οι κινητοποιήσεις της ΕΛΜΕΖ ξεκινούν σήμερα Τετάρτη 20/01 στις 7 μμ με μια πρόσκληση για σύσκεψη στο Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών, την Ένωση Γονέων, τους Συλλόγους Γονέων και κηδεμόνων και τα 15/μελή στα γραφεία της ΕΛΜΕΖ. Αύριο Πέμπτη στις 1μμ: πραγματοποιείται κινητοποίηση-παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια με τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας (μάσκες-αποστάσεις)»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *