Quantcast

Γνώμες

Καινούργια αρχή!

Από τη Δευτέρα αρκετές καθημερινές εργασίες και συνήθειες επανήλθαν στην κανονικότητα δίχως να χρειάζονται πλέον τα περίφημα sms με αίτημα την μετακίνησή μας.

Η εξέλιξη αυτή μας θυμίζει τη γνωστή ρήση ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.

Και ελπίζουμε να είναι έτσι ώστε η καθοδική πορεία που εδώ και μέρες έχει προσλάβει η ακολουθία ασθενών – νεκρών από τον θανατηφόρο ιό να παραμείνει φθίνουσα μέχρι να εξαφανιστεί και να μην μας προκύψει άλλη δυσάρεστη έκπληξη.

Άλλωστε τώρα που οι εργασίες θα μας υποχρεώσουν όλους να αυξήσουμε τις κοινωνικές και επαγγελματικές μας επαφές, τώρα οφείλουμε όλοι, με ευλαβική προσοχή και επαγγελματική συνέπεια, να μην αφήσουμε περιθώρια να εξαπλωθεί ο ιός και να νοσήσουμε, είτε εμείς, είτε άλλοι συνάνθρωποί μας.

Από τώρα λοιπόν και στο εξής αλλάζουν πολλά πράγματα στη ζωή μας αλλά δεν επιστρέφουμε στην κανονικότητα που όλοι γνωρίζουμε. Για αυτή την επιστροφή θα χρειαστεί να περάσει πολύ καιρός ακόμα.

Ξεχνάμε λοιπόν την “άδεια εξόδου” αλλά φοράμε σχεδόν παντού μάσκες και γάντια.

Μιλάμε, συναναστρεφόμαστε, επικοινωνούμε αλλά με πολύ πιο αποτελεσματικά μέτρα προστασίας.

Κι έτσι θα πορευτούμε για πολύ καιρό ακόμα μέχρι να εξασφαλίσουμε ότι ο νέος κορονοϊός έχει παρελθόν, όπως παρελθόν έχουν γίνει και πολλές άλλες σοβαρές ασθένειες που έπληξαν την ανθρωπότητα ανά τους αιώνες.

Του Φίλιππου Συνετού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *