Κοινωνία

Καθαρές θάλασσες έδειξαν οι δειγματοληψίες του Υγειονομικού

Ανάμεσα στις δυσκολίες των ημερών και τα προβλήματα που έχουν γονατίσει τη χώρα και τους πολίτες, υπάρχει και μία καλή πληροφορία. Αφορά τα αποτελέσματα των υπηρεσιακών ελέγχων που έχουν δείξει ότι οι θάλασσες της Ζακύνθου είναι καθαρές και μπορούμε να κολυμπάμε άφοβα.

Οι έλεγχοι αφορούν 32 παραλίες και στην συντριπτική τους πλειοψηφία δείχνουν ότι τα νερά είναι καθαρά και κατάλληλα για κολύμβηση.

Οι έλεγχοι διενεργούνται από τον Ιούνιο μήνα και τα δείγματα που έχουν ληφθεί ξεπερνούν τα 150.

Σε μια χρονιά που ο τουρισμός έχει σκαμπανεβάσματα λόγω των έκτακτων γεγονότων και που ο κόσμος αγωνιά καθημερινά γα το αύριο, είναι θετικό ότι η Ζάκυνθος διαθέτει καθαρές παραλίες σε όλο της το μήκος. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες μπορούν να κολυμπούν άφοβα και να χαίρονται τα φυσικά μας πλούτη.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων δημοσιοποιούνται από την επίσημη ιστοσελίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και ο καθένας μπορεί να επιβεβαιώσει τα στοιχεία.

Οι δειγματοληψίες νερού από όλες τις παραλίες θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και τα αποτελέσματα θα γίνονται γνωστά σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Οι παραλίες που ελέγχονται για την ποιότητα των νερών τους είναι: Μακρύς Γυαλός, Ξύγκια, Αλυκές, Αλυκανάς, Ξεχωριάτης, Αμμούδι, Άμπουλα, Κατραγάκι, Γάιδαρος, Μπούκα, Τσιλιβή, Κρυονέρι, Στήλη,  ΕΟΤ, Μπανάνα, Ιόνιον, Μαυράτζη, Αγ. Νικόλαος, Αργάσι, Πόρτο Ρώμα, Γέρακας, Καλαμάκι, Λαγανάς, Αρκαδιανού, Καμίνια, Κερί, Πόρτο Ρόξα, Λιμνιώνας κλπ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *