Κοινωνία

Κ. Πέττας: “Όχι σταμπωτό για πάσα νόσο στην Πόλη μας!”

Σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ του Τοπικού Συμβουλίου της Πόλης και της δημοτικής αρχής αποτέλεσε η παρέμβαση που έχει ήδη ξεκινήσει από το Δήμο στο δρόμο που βρίσκεται  ανάμεσα στο νέο Δημοτικό Θέατρο και το σούπερ μάρκετ της παραλιακής, στο πλαίσιο της πολυσυζητημένης αποκατάστασης του περιβάλλοντος χώρου του νέου Θεάτρου.

Με αφορμή τις δημόσιες επισημάνσεις του τοπικού συμβουλίου της Πόλης για την κατασκευή αυτή και την αισθητική της, ο  Δήμαρχος με ανακοίνωση του την περασμένη Παρασκευή απάντησε κάνοντας λόγο για αντιπολιτευτικές σκοπιμότητες και ξεκαθάρισε πως η παρέμβαση γίνεται με την σύμφωνη γνώμη της Αρχιτεκτονικής  Επιτροπής του Δήμου.

Μιλώντας πριν από λίγες ημέρες στο ραδιόφωνο του Ερμή,  ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Πόλης Κ.Πέττας δεν έκρυψε τις ενστάσεις του για το είδος της κατασκευής, σημειώνοντας πως για τα έργα σε κοινόχρηστους χώρους δεν πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το λιγότερο δυνατό κόστος αλλά η ποιότητα και η αισθητική της κατασκευής.

«Δυστυχώς αυτό το φθηνό σταμπωτό χρησιμοποιείται παντού όχι μόνο από την σημερινή δημοτική αρχή αλλά και τις προηγούμενες. Όταν γίνονται έργα σε κοινόχρηστους χώρους υπάρχουν πολλές προτάσεις και δυνατότητες. Όταν σκοπός είναι να βγάλουμε από την μύγα ξύγκι και κριτήριο πως θα ξοδευτούν λιγότερα χρήματα, τότε έχουμε έργα αμφίβολης αισθητικής και ποιότητας. Θα πρέπει να σκεφτούμε την εικόνα της Πόλης που θα αφήσουμε στις επόμενες γενιές» τόνισε.

Ο ίδιος  σημείωσε πως το Τοπικό Συμβούλιο δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται από το Δήμαρχο ως πολιτικός αντίπαλος αλλά ως συνεργάτης,  τονίζοντας πως πάντα οι εκπρόσωποι της κοινότητας επιδιώκουν την συνεργασία και την συνεννόηση για τα θέματα που αφορούν την Πόλη μας.

 Ένα ακόμη ζήτημα που έθιξε ο κ.Πέττας, με αφορμή και τα προβλήματα του νεκροταφείου που παραμένουν άλυτα μήνες μετά το πέρασμα του Ιανού, είναι πως χωρίς τον ορισμό νέου Αντιδημάρχου Πόλης υπάρχει ένα σοβαρό έλλειμμα επικοινωνίας με τη δημοτική αρχή που δεν μπορεί να αναπληρωθεί.

Απαράδεκτη η κατάσταση στο 1ο Νεκροταφείο 4 μήνες μετά τον ΙΑΝΟ

«Καταλαβαίνουμε πως ο Δήμαρχος έχει δεκάδες ζητήματα να διεκπεραιώσει. Δεν γίνεται να περνάνε όλα από το χέρι του. Πολλά πράγματα που είναι επιτακτικά , θα πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα» σημείωσε, ενώ για τις αναφορές του Δημάρχου περί αντιπολίτευσης , σημείωσε πως αν τα αιτήματα των πολιτών που εκφράζονται μέσα από την κοινότητα εκλαμβάνονται ως αντιπολίτευση από το Δήμαρχο, τότε ορθά χαρακτηρίζει έτσι τις παρεμβάσεις του Συμβουλίου. Ένα ακόμη πολύ σοβαρό θέμα που έθεσε δημόσια ο κ.Πέττας ήταν αυτό που αφορά το 1ο Νεκροταφείο: Έχουν περάσει 4 μήνες από το χτύπημα του ΙΑΝΟΥ και ο σημαντικός αυτός χώρος παραμένει σε μια απαράδεκτη κατάσταση. Ο κ.Πέττας θύμισε τη δέσμευση που είχε δοθεί από το Δήμαρχο στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά για αποκατάσταση του χώρου μέσα σε ένα μήνα. Ο κ.Πέττας αναρωτήθηκε γιατί δεν αξιοποιήθηκαν αφενός τα κονδύλια, αφετέρου οι έκτακτες διαδικασίες που επέτρεψε η Πολιτεία για άμεση αποκατάσταση των ζημιών και έκανε γνωστό πως εκτός από την μεγάλη ευθύνη του Δήμου, υπάρχει ευθύνη και στην Υπηρεσία Νεότερων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού στην οποία το Τοπικό Συμβούλίο έχει απευθυνθεί εγγράφως αλλά χωρίς να έχει λάβει απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *