Ζάκυνθος

Κ. Πέττας: Δενδροφύτευση στην πόλη σε συνεργασία με επιχειρηματίες


Την  ανάγκη να έχουμε μια πόλη πιο φιλική προς το περιβάλλον για τους κατοίκους και για τους επισκέπτες της,  επεσήμανε μιλώντας στον –Ε- ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πόλης Κωνσταντίνος Πέττας.

«Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια παγιωμένη κατάσταση που αφορά και τις προηγούμενες δημοτικές αρχές και για την οποία υπάρχει επιπλέον προσωπική ευθύνη του καθενός μας. Η λανθασμένη εντύπωση είναι ότι ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει με τη δημόσια περιουσία και ενδυναμώνεται από το γεγονός ότι δεν υπάρχει δημοτική Αστυνομία με επαρκές προσωπικό και διενέργεια ελέγχων και εφαρμογή των νόμων. Κόβουν τα δέντρα, ή βάζουν δικά τους κι αυτό είναι λανθασμένο. Από την άλλη δεν υπάρχει προγραμματισμός από τις υπηρεσίες του Δήμου και ένας γεωπόνος για να συμβουλεύουν» είπε ο κ. Πέττας. 

 Μια ακόμα χρήσιμη πληροφορία για τις δραστηριότητες του Συμβουλίου Πόλης αφορά συνεργασία με επιχειρηματίες για δενδροφύτευση που θα γίνει με δαπάνη από την πλευρά των επιχειρηματιών, ενώ οι γεωπόνοι του Δήμου θα πουν ποιά δέντρα πρέπει να φυτευτούν.

«Θα γίνει δωρεά των φυτών και όλα θα γίνουν σε συνεργασία με τους γεωπόνους του Δήμου που θα μας πουν ποιά δέντρα ευδοκιμούν. Αυτό είχε προγραμματιστεί από το καλοκαίρι, το ανακοινώνω για πρώτη φορά, αλλά λόγω της πανδημίας και της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, πήγαμε πίσω χρονικά» ανέφερε ο Πρόεδρος.

Για τα δέντρα που υπάρχουν σε δημοτικούς χώρους, με αφορμή  την κίνηση ενός συμπολίτη μας να κόψει το δέντρο που υπήρχε σε σημείο της Αλ. Ρώμα, ο κ. Πέττας ανέφερε πως δεν στέκονται στο συγκεκριμένο πρόσωπο αλλά στην ενέργεια, η οποία ήταν λανθασμένη και παράνομη.  «Η πράξη αυτή πήρε μεγάλη δημοσιότητα και κατά κάποιο τρόπο σηματοδότησε τις ενέργειες από εδώ και πέρα. Οι συμπολίτες μας αντιλήφθηκαν ότι δεν μπορούν να  τα κάνουν αυτά απέναντι στο φυσικό περιβάλλον», υπενθύμισε ο Πρόεδρος που ζήτησε από τον κάθε δημότη να φροντίσει το παρτέρι που μπορεί να είναι μπροστά στο σπίτι του.

Ο κ. Πέττας αναφορικά με τις συνεδριάσεις του Συμβουλίου είπε ότι ο νόμος απαγορεύει να γίνονται δια ζώσης και γι’ αυτό έχουν καιρό να συνεδριάσουν. Αναμένουν κάποια τροποποίηση του Υπουργείου Εσωτερικών που θα δίνει τη δυνατότητα μέχρι 10 άτομα να μπορούν να συνευρεθούν.

«Το Τοπικό Συμβούλιο θα προσπαθήσει να δώσει φωνή στον ενεργό πολίτη ώστε όλοι μαζί να συμβάλλουμε για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα και να κατατεθούν προτάσεις. Άλλωστε εμείς δεν γίνεται να είμαστε συνέχεια παντού» κατέληξε ο κ. Κωνσταντίνος Πέττας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *