Κοινωνία

Κ. Μοθωναίου: Τεράστια η ανταπόκριση των Ζακυνθινών για βοήθεια στον ουκρανικό λαό

Η ανταπόκριση των κατοίκων του νησιού μας για βοήθεια στον ουκρανικό λαό μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας για συγκέντρωση αγαθών ήταν τεράστια και μιλώντας στο ραδιόφωνο του Ερμή η Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, Κατερίνα Μοθωναίου, επικρότησε την στάση των Ζακυνθινών, ευχαρίστησε όσους προσέφεραν και ανακοίνωσε πως η συγκέντρωση αγαθών  θα συνεχιστεί μέχρι την επόμενη Παρασκευή.

Καθώς στο νησί μας έχουν ήδη φτάσει συνολικά 12 άτομα από την Ουκρανία, η κ. Μοθωναίου σημείωσε πως η Περιφέρεια μαζί με όλους τους κατοίκους του νησιού θα συμβάλει όπως μπορεί για να διευκολύνει και να βελτιώσει  την διαμονή  τους στο νησί μας, αλλά κυρίως την ανάγκη  να νιώσουν ασφαλείς στη νέα τους πατρίδα. Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες συζητήσεις με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου ώστε να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η ένταξη των μικρών παιδιών στην σχολική κοινότητα.

Σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την ΠΙΝ, γίνεται γνωστό πως  «Λόγω της μεγάλης προσφοράς τόσο από τον απλό κόσμο, όσο και τον επιχειρηματικό κόσμο της Ζακύνθου στην εκστρατεία συμπαράστασης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων – Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου προς τον Ουκρανικό λαό, η συλλογή ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας παρατείνεται μέχρι και την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022.

Η ανθρωπιστική βοήθεια θα σταλεί στους κατοίκους της Ουκρανίας με τη συνεργασία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Υπενθυμίζουμε ότι σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τις Ουκρανικές οικογένειες προσφύγων, συγκεντρώνουμε υγειονομικό υλικό καθώς και συγκεκριμένα είδη πρώτης ανάγκης και καλούμε τους συμπολίτες μας καθώς και τους συλλόγους, φορείς, Εθελοντικές Ομάδες και επιχειρηματίες της Ζακύνθου που θέλουν να ενισχύσουν την προσπάθεια μας, να προσφέρουν υγειονομικά υλικά καθώς και τρόφιμα μακράς διάρκειας.

Η συλλογή των αγαθών θα πραγματοποιείται στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου έως και την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022 και ώρες από 9.00 πμ έως 14.00 μμ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *