Ζάκυνθος

Κ. Μοθωναίου: Συνεργασία Περιφέρειας με τα Επιμελητήρια για την οικονομική βοήθεια των επιχειρήσεων

Για τις προσπάθειες που αφορούν την οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων μίλησε στον –Ε- η  Αντιπεριφερειάρχης Κατερίνα  Μοθωναίου η οποία έκανε γνωστό ότι μεταξύ άλλων ζητήθηκε επιπλέον ποσό 30 εκ. ευρώ.

«Έγινε μία προσπάθεια από την Περιφέρεια να  χρηματοδοτήσει κάποιες επιχειρήσεις οι οποίες έχουν πληγεί και από τον ΙΑΝΟ και από τα προβλήματα που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα  με τον τουρισμό και την TUI κλπ., και υπάρχει το πρόγραμμα ΕΣΠΑ της ΠΙΝ ύψους 14 εκ. €. Υπήρξε μεγάλη ζήτηση καθώς  τα προβλήματα των επιχειρήσεων είναι πολλά και γι’ αυτό ζητήσαμε προσαύξηση του ποσού κατά 30 εκ. €. Μπορεί κι αυτά να είναι λίγα αλλά δεν υπάρχουν περιθώρια και τα χρήματα είναι δεδομένα, όπως και η διαδικασία που πρέπει να γίνει. Εμείς το παρακολουθούμε μήπως μπορέσουμε  να βγάλουμε κι άλλες δράσεις. Είμαστε σε επαφή με τα Επιμελητήρια και με τις επιχειρήσεις για να βγάλουμε ότι μπορούμε περισσότερο και να βοηθήσουμε τους επιχειρηματίες, ενώ το ίδιο γίνεται για να βγουν χρήματα και για τις ζημιές από τον ΙΑΝΟ» ανέφερε  η Αντιπεριφερειάρχης η οποία προέτρεψε τους ενδιαφερόμενους για τα εξής:

Να μπουν στο gov.gr veta για να κάνουν την αίτηση και να  συμπληρώσουν τα στοιχεία που χρειάζονται και να ταυτοποιηθεί ο χώρος που έχει πάθει τη ζημιά. Έτσι θα τύχουν της χρηματοδότησης των 5 και 8 χιλιάδων ευρώ για σπίτια και για επιχειρήσεις αντίστοιχα, ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μοθωναίου.

Ακόμα ανέφερε πως γίνεται μία προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης να επανεκκινηθεί η οικονομία με τα 800 ευρώ ανά εργαζόμενο και με το δώρο Χριστουγέννων κλπ. 

Αναφορικά με την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων νήσων η κ. Μοθωναίου δήλωσε: «Το Περιφερειακό Συμβούλιο κράτησε πολλές ώρες και είχε πολλά θέματα που συζητήσαμε. Ενέκρινε το ποσό των 50 χιλιάδων ευρώ για να αγοραστούν τεστ για τον κορονοϊό. Αυτή ήταν μία πρώτη κίνηση και αφορά όλα τα νησιά μας».

Για τις πολιτιστικές δράσεις η κ. Μοθωναίου είπε ότι στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο που έγινε το περασμένο Σαββάτο εισηγήθηκε την έγκριση ποσού 25.000 ευρώ για να γίνει η μελέτη για την αποκατάσταση του καμπαναριού στην εκκλησία της Παναγίας στο Σκουληκάδιο.  «Το ποσό που θα χρειαστεί για το έργο  εκτιμάται στις 250 με 300 χιλιάδες ευρώ και το Περιφερειακό το ενέκρινε ομόφωνα. Σιγά-σιγά και αυτό το έργο παίρνει το δρόμο του.  Κάνουμε μελέτες μέσω του  Περιφερειακού Συμβουλίου και μετά μπορεί να μας χρηματοδοτήσει το Υπουργείο Πολιτισμού» σημείωσε.

Για την εκκλησία της Αγίας Μαύρα ς είπε ότι είχε έλθει ο μελετητής και επικαιροποιεί τη μελέτη που είχε γίνει πριν από μερικά χρόνια, ώστε να ζητηθεί  χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Για το Κάστρο  θα γίνει μία μελέτη που θα στοιχίσει 60 χιλιάδες ευρώ και  η Περιφέρεια αναζητά το κονδύλι για να προχωρήσει η παρέμβαση για τα κτίσματα που είναι μέσα και όχι για τα πρανή.  Έτσι θα γίνουν επισκέψιμα, κατέληξε η Αντιπεριφερειάρχης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *