Κοινωνία

Κ. Μοθωναίου: Συνεχής ενημέρωση και καταγραφή για τα προβλήματα στην καθαριότητα

Η Αντιπεριφερειάρχης Κ. Μοθωναίου για την περιοδεία στους χώρους με τα απορρίμματα

Τα αποτελέσματα των επαφών και των επισκέψεων που έγιναν στους χώρους με τα απορρίμματα γνωστοποίησε μιλώντας στον –Ε- η Αντιπεριφερειάρχης Κατερίνα Μοθωναίου, καθώς τις προηγούμενες ημέρες μαζί με την Περιφερειάρχη περιόδευσε σε αυτά τα μέρη.

Η κ. Μοθωναίου αναφέρθηκε στην καταγραφή των προβλημάτων για την επίλυσή τους, ενώ ειδικά για το Λίβα είπε ότι για να γίνουν τα έργα θα χρειαστεί η μεταφορά των δεμάτων εκτός νομού.

Η Αντιπεριφερειάρχης Κατερίνα Μοθωναίου έκανε γνωστό ότι η κ. Ρόδη Κράτσα έμεινε στη Ζάκυνθο από την περασμένη Παρασκευή έως και χθες Τετάρτη και είχε το ένα ραντεβού μετά το άλλο.

«Την Δευτέρα το πρωί συνοδευόμενη από τους εργαζόμενους του παλιού ΦοΔΣΑ πήγε στο Λίβα, στο Σκοπό και στο ΚΔΑΥ για να δει πως είναι η κατάσταση σε αυτούς τους χώρους που επέρχονται στην κυριότητα του νέου ΦοΔΣΑ. Έγινε σύσκεψη με το Γ. Γραμματέα του Υπουργείου κ. Γραφάκο και με το Δήμαρχο. Γίνεται συνεχής ενημέρωση και καταγραφή.

Υπάρχουν πολλά προβλήματα αλλά δεν είναι κάτι άλυτο.

Θέλει συνεργασία μεταξύ όλων, κυρίως στην αυτοδιοίκηση και να προχωρήσουμε στην ενδιάμεση διαχείριση και στη λειτουργία του καινούργιου εργοστασίου» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μοθωναίου και για το Λίβα είπε: «Υπάρχει μεγάλη συσσώρευση απορριμμάτων και πρέπει να δουν πως θα διαχειριστούν αυτούς τους περίπου 50 χιλιάδες τόνους των σκουπιδιών. Θα ογκομετρηθούν για να γνωρίζουμε ακριβώς πόσοι τόνοι είναι και βρίσκονται εκεί ακατέργαστα από το 2018 μέχρι σήμερα.

Αυτά θα πρέπει κάπου να μεταφερθούν για να αδειάσει ο χώρος και να ξεκινήσει η κατασκευή του νέου εργοστασίου που δρομολογείται. Ο Δήμαρχος μας είπε ότι πέρασε από Οικονομική επιτροπή και είμαστε στο στάδιο των ενστάσεων για να υπογράψει μετά ο εργολάβος. Ο καινούργιος ΦοΔΣΑ είναι καθολικός διάδοχος και έχουμε συνεργασία για να δούμε τι θα γίνει και να μην υπάρχει πρόβλημα».

Της Αγγελικής Ξενόφου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *