Αθλητισμός

Jet2: “Εκτόξευση” των κρατήσεων μετά τη χαλάρωση των περιορισμών | Η Ελλάδα στους κορυφαίους προορισμούς

Για “άλμα” 150% στις κρατήσεις μετά την ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης για άρση των περιττών και ανεπιθύμητων, ταξιδιωτικών περιορισμών, κάνει λόγο η Jet2holidays, με πωλήσεις μέσω ανεξάρτητων πρακτόρων σε προορισμούς όπως η Ελλάδα, η Τουρκία, η ηπειρωτική Ισπανία, τα Κανάρια νησιά, οι Βαλεαρίδες, η Μάλτα και η Πορτογαλία.

Μετά τη χαλάρωση των κυβερνητικών ταξιδιωτικών περιορισμών επέστρεψε η εμπιστοσύνη των καταναλωτών και, σύμφωνα με τα στοιχεία πωλήσεων, αυτή η αυξημένη εμπιστοσύνη μεταφράστηκε σε κρατήσεις.

Πελάτες της εταιρίας όταν ρωτήθηκαν ποιες είναι οι πιθανότητες να προχωρήσουν σε κράτηση για διακοπές στο εξωτερικό μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για χαλάρωση των περιορισμών, σε ποσοστό 47% είπαν ότι θα κάνουν κράτηση.

Επιπλέον, μια εβδομαδιαία παρακολούθηση της εμπιστοσύνης των πελατών σχετικά με τα ταξίδια αποκάλυψε ένα “άλμα” στην εμπιστοσύνη μετά τη χαλάρωση των περιορισμών.

Περισσότεροι από τους μισούς (56%) των ερωτηθέντων είπαν ότι αισθάνονται σίγουροι για τα ταξίδια -το υψηλότερο ποσοστό από τον Οκτώβριο του 2021, το οποίο αντιπροσωπεύει, επίσης, άνοδο άνω των δέκα ποσοστιαίων μονάδων, σε σύγκριση με πριν από δύο εβδομάδες, όταν το ποσοστό ήταν 44%.

“Αυτό δείχνει ότι η ζήτηση επιστρέφει στα προ της πανδημίας επίπεδα, χωρίς σημάδια αυτής της επιβράδυνσης κατά τη διάρκεια μιας παραδοσιακά πολύ δημοφιλούς περιόδου για κρατήσεις διακοπών”, ανέφερε η εταιρία.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Jet2, Steve Heapy, δήλωσε: “Ο Ιανουάριος είναι παραδοσιακά ένας πολύ σημαντικός μήνας για να κάνετε κράτηση για τις διακοπές, επομένως αυτή η επιστροφή στην εμπιστοσύνη των πελατών έρχεται την κατάλληλη στιγμή για τον ταξιδιωτικό κλάδο και για τους ανεξάρτητους συνεργάτες ταξιδιωτικών πρακτορείων μας. Μετά από τόση αβεβαιότητα, η χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών απελευθέρωσε την παγωμένη ζήτηση, από πελάτες που θέλουν απλώς να απολαύσουν λίγο χρόνο μαζί με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, είτε στον ήλιο, είτε σε ένα διάλειμμα στην πόλη”.

Και πρόσθεσε: “Είναι σαφές ότι η άρση των περιττών και ανεπιθύμητων περιορισμών είναι ακριβώς αυτό που ήθελαν οι πελάτες. Εργαζόμαστε σκληρά για να υποστηρίξουμε τους ανεξάρτητους συνεργάτες μας – ταξιδιωτικά πρακτορεία, ώστε να μπορούν να αξιοποιήσουν αυτή τη ζήτηση και γνωρίζουμε ότι οι καμπάνιες Travel Made Simple και windows είχαν πολύ θετικό αντίκτυπο”.

“Σε μια άλλη ταξιδιωτική ενημέρωση, που αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, πιστεύουμε ότι θα έχουμε περισσότερα καλά νέα, ώστε να βοηθήσουμε τα ταξιδιωτικά πρακτορεία να αυξήσουν τις κρατήσεις ακόμη περισσότερο”, κατέληξε ο Heapy.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *