Ζάκυνθος

ΙΣΖ κ’ Χαμόγελο του Παιδιού: Εμβολιασμοί για την επιτάχυνση της ανοσίας του πληθυσμού

Από τη Δευτέρα βρίσκεται σε λειτουργία για επιπλέον εμβολιασμούς του τοπικού πληθυσμού μονάδα από το «Χαμόγελο του παιδιού» σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ζακύνθου.

Σε χώρο έξω από το κτίριο του Νοσοκομείου και κοντά στην είσοδο με τα επείγοντα, γιατροί και νοσηλευτές είναι έτοιμοι να εμβολιάσουν συμπολίτες μας επιταχύνοντας τις διαδικασίες και η βοήθεια δίνεται αφιλοκερδώς σαν κοινωνική προσφορά.

Ο-Ε- χθες το μεσημέρι βρέθηκε στο χώρο και μίλησε με όσους βρίσκονταν εκεί, ανάμεσά τους ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Παύλος Καψαμπέλης και η εθελόντρια ιατρός Γεωργία Καλπάκου. Από το «Χαμόγελο του παιδιού» ήταν η νοσηλεύτρια Χρυσή Γκιπατίδου κι ακόμα ο εθελοντής γιατρός Γιάννης Αγγουριδάκης, ο ιατρικός επισκέπτης Μιχάλης Καλαμπαλής, η ιατρική επισκέπτρια Έφη Νικολάου και η καθηγήτρια νοσηλευτικής από το πανεπιστήμιο δυτικής Αττικής Αλεξάνδρα Κορέλη.

Από τη Δευτέρα (χθες δηλαδή) μέχρι και την προσεχή Παρασκευή οι εθελοντές προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εμβολιάζοντας τον πληθυσμό στο εξοπλισμένο κοντέινερ που είναι στον περίβολο του Νοσοκομείου.

Τα ραντεβού για τα εμβόλια κλείνονται μέσω της ιστοσελίδας της πολιτικής προστασίας.

Ο εθελοντής γιατρός Γιάννης Αγγουριδάκης δήλωσε στον –Ε- ότι το «Χαμόγελο του παιδιού» με το προσωπικό και τις κινητές του μονάδες είναι στη διάθεση του κράτους και τώρα απάντησε σε αυτό το κάλεσμα του εμβολιασμού που είναι μία πανελλήνια δράση. Προηγούμενοι σταθμοί ήταν η Ρόδος και η Κέρκυρα.

Η εθελόντρια ιατρός Γεωργία Καλπάκου ανέφερε πως η δράση που ξεκίνησε χθες έχει στόχο να εμβολιαστούν όσο γίνεται περισσότεροι και κάλεσε τον κόσμο να ανταποκριθεί. Είπε πως τα ποσοστά του εμβολιασμού δεν είναι αυτά που θα έπρεπε σε όλη την Ελλάδα και ζήτησε να μιλάμε όλοι με ειλικρίνεια και να ενημερώνουμε για τις παρενέργειες  των εμβολίων που είναι πολύ μικρές σε σχέση με αυτό που προσδοκούμε.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Παύλος Καψαμπέλης ανέφερε πως πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία που έχει στόχο να προωθήσει τους εμβολιασμούς στο νησί μας. «Οι συμπολίτες μας πρέπει να λάβουν το μήνυμα και να προσέλθουν όλοι για να εμβολιαστούν. Τόσο τα εμβόλια όσο και η διαδικασία των εμβολιασμών είναι ασφαλής. Κάποιες αρνητικές φωνές που ακούγονται λόγω ορισμένων σπάνιων περιπτώσεων που πιθανόν δημιούργησαν πρόβλημα, θεωρώ ότι είναι αδικαιολόγητες. Όμως το οποιοδήποτε φάρμακο μπορεί να δημιουργήσει κάποια παρενέργεια, αντιμετωπίσιμη. Θεωρώ ότι πρέπει να εμβολιαστεί το 100% του πληθυσμού γιατί αυτό θα μας προφυλάξει από ένα νέο 4ο κύμα το φθινόπωρο. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτή τη δυνατότητα».

Οι εμβολιασμοί θα γίνονται για μία εβδομάδα από τις 8 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ και υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *