Ελλάδα

Ηπατίτιδα στα παιδιά: Αυτά είναι τα συμπτώματα που πρέπει να ανησυχούν τους γονείς

Για την οξεία ηπατίτιδα στα παιδιά και τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα αναφέρθηκε η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Η κ. Παγώνη μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 τόνισε πως «φυσικά και μας ανησυχεί, όπως όλες οι εξάρσεις και οι επιδημίες. Βεβαίως στην Ελλάδα δεν έχουμε ακόμα θέματα, αυτό που μας ανησυχεί είναι τα 169 κρούσματα».

Παράλληλα η Ματίνα Παγώνη σημείωσε πως δεν υπάρχουν απόλυτα στοιχεία για την πανδημία της ηπατίτιδας ακόμη καθώς «δεν είμαστε 100% σίγουροι ότι πρόκειται για αδενοϊο», ενώ ανέφερε πως αυτήν την εβδομάδα αναμένεται ενημέρωση προς την επιστημονική κοινότητα.

Απευθυνόμενη στους γονείς είπε πως «το πιο σημαντικό είναι τα πρώτα συμπτώματα» , προτρέποντάς τους, να έρθουν σε επαφή με τον παιδίατρο, όταν υπάρξουν γαστρεντερικά συμπτώματα (διάρροια, εμετός) και μετά ο πυρετός.

Τόνισε πως, βάσει των μέχρι τώρα δεδομένων, η οξεία ηπατίτιδα χτυπά παιδιά μέχρι 6 και μερικά έως 16 ετών.

Επίσης έκανε λόγο για «ελεγχόμενη κατάσταση» χαρακτηρίζοντας «τραγικό» το ότι πέθανε ένα παιδί ενώ τόνισε πως«δεν χρειάζεται πανικός, δίνονται οδηγίες στους γονείς».

Τέλος σε ερώτηση για το τι προκάλεσε την έξαρση της ηπατίτιδας είπε πως, «δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε τίποτα, ό,τι και να λέμε, προσπαθεί η επιστημονική κοινότητα να βγάλει κάποια συμπεράσματα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *