Κοινωνία

Ιόνια Νησιά: “Θετική η εικόνα με τον κορονοϊό”, σύμφωνα με τον ΥΠΕάρχη

Θετικά αποτιμά την επιδημιολογική εικόνα της περιοχής μας σε σχέση με τον κορονοϊό ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γ. Καρβέλης αναφερόμενος στα κρούσματα που έχουν καταγραφεί σε Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο, ενώ ανέδειξε την σημασία που έχει το γεγονός ότι τα Νοσοκομεία των νησιών, μεταξύ αυτών και το Νοσοκομείο Ζακύνθου έχουν εξοπλιστεί με νέα μηχανήματα μοριακού ελέγχου για γρήγορα τεστ του κορονοϊού.

Ο κ. Καρβέλης σημείωσε και από την πλευρά του ότι δεν επιτρέπεται εφησυχασμός, καλώντας τους πολίτες και κυρίως τους επαγγελματίες να τηρούν τα αναγκαία μέτρα προστασίας.

«Στα λιμάνια που είναι πύλες εισόδου από τη Δυτική Ευρώπη υπάρχουν κλιμάκια που κάνουν ελέγχους από τον ΕΟΔΥ αλλά και από γιατρούς και νοσηλευτές της 6ης ΥΠΕ, όπως συμβαίνει στο λιμάνι της Κέρκυρας, όπου οι δειγματοληψίες γίνονται αποκλειστικά από δικό μας προσωπικό. Επιβλέποντες γιατροί της 6ης ΥΠΕ υπάρχουν και στα δύο άλλα λιμάνια» ανέφερε, ενώ σε ότι αφορά την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ στη Ζάκυνθο, ανακοίνωσε πως με απόφαση της 6ης ΥΠΕ αναλαμβάνει ο γιατρός του Κέντρου Ι. Στήνιος ως επιβλέπων της μονάδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *