Ζάκυνθος

Ηλεκτροφωτισμός: Εγκρίθηκε το πρωτόκολλο παραλαβής εν μέσω αντιπαραθέσεων

Την διεξαγωγή ΕΔΕ για την μελέτη ανακοίνωσε ο Δήμαρχος

Το πολυσυζητημένο έργο του ηλεκτροφωτισμού απασχόλησε την προχθεσινή πολύωρη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακυνθίων, το οποίο τελικά κατέληξε σε μια κατά πλειοψηφία απόφαση για την έγκριση του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής υπηρεσίας με τίτλο «Ενεργειακή αναβάθμιση-αυτοματοποίηση του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων (οδοφωτισμός) – εφαρμογές Smart Cities με εξοικονόμηση ενέργειας στο Δήμο Ζακύνθου», εν ολίγοις του έργου που έχει ήδη υλοποιηθεί από την εταιρεία στο δημοτικό δίκτυο του νησιού.

Το ενδιαφέρον της συνεδρίασης ωστόσο επικεντρώθηκε στις τοποθετήσεις του Δημάρχου αλλά και του εκπροσώπου της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο, καθώς χρειάστηκε να αντιπαρατεθούν και να προβάλουν μια σειρά από επιχειρήματα, από την πλευρά του ο Δήμαρχος για να χαρακτηρίσει την σύμβαση ως «καταστροφική για το Δήμο» από τη δική του πλευρά ο εκπρόσωπος της εταιρείας για να εξηγήσει τα οφέλη που υπάρχουν στο Δήμο από το έργο, αλλά και τα προβλήματα στο δίκτυο που δεν αποτελούν ευθύνη της εταιρείας, αλλά του ίδιου του Δήμου σε σχέση με τις παράνομες συνδέσεις, την ύπαρξη φωτιστικών σε ιδιοκτησίες κτλ.

Ο κ. Αρετάκης για ακόμη μια φορά είχε την ευκαιρία να εκφράσει τους προβληματισμούς και τις ενστάσεις του όχι μόνο για το οικονομικό σκέλος της σύμβασης, που θεωρεί ζημιογόνο για το ταμείο του Δήμου, αλλά και το τεχνικό, αποδίδοντας για ακόμη μια φορά ευθύνες σε όσους την υπέγραψαν και ανακοίνωσε πως ήδη διεξάγει ΕΔΕ για την εκπόνηση της μελέτης. Ο ίδιος ζήτησε την εξουσιοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου αφενός για να διαπραγματευτεί με την εταιρεία, αφετέρου για να κινηθεί νομικά εναντίον της αν χρειαστεί στη βάση ενός Εξώδικου που έχει ήδη κοινοποιηθεί. Την έγκριση αυτή όμως δεν εξασφάλισε στην ψηφοφορία. Αντίθετα, εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης που πήραν το λόγο κάλεσαν το Δήμαρχο να προβεί σε όποια ενέργεια θεωρεί πως πρέπει να ακολουθήσει εφόσον θέλει να προσβάλει την σύμβαση κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει.

Όπως προαναφέρθηκε η συνεδρίαση έγινε παρουσία και των εκπροσώπων της εταιρείας, που παρέμειναν στη Ζάκυνθο και χθες για να έχουν μια αναλυτική συζήτηση για το έργο και τις μεταξύ τους υποχρεώσεις με βάση την σύμβαση, την οποία δήλωσαν πως τηρούν κατά γράμμα και δήλωσαν έτοιμοι να απαντήσουν σε οποιαδήποτε απορία ή προβληματισμό.

Της Μαριλένας Παπαδάτου

Photo: www.goatsontheroad.com

Ένα σχόλιο

  1. Το πρόβλημα δεν είναι ποιός είναι Δήμαρχος,αλλά το ποιός εκλέγει τον Δήμαρχο και με τί σκοπό!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *